Belediye 2018 yılı Gelir Tarifesi Aralık ayında karara bağlanacak. En çok merak edilen konu ise Belediye Başkanlığı tarafından içme suyuna zam yapılıp yapılmayacağı konusu. 

Geçtiğimiz günlerde yapılan Belediye Meclisi Kasım ayı son toplantısında 2018 yılı ücret ve tarifeleri ile 2018 yılı bütçeleri görüşüldü. Ancak, Belediye’nin 2018 yılı Gelir Tarifesi bir sonraki aya yani Aralık ayına bırakıldı. 

Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında gerçekleştirilen meclis gündeminin birinci maddesinde bulunan; Belediye 2018 yılı Gelir Tarifesinin görüşülmesi konusunda Tarife Komisyonu Başkanı Gürsan Taştekin bir açıklama yaptı. Taştekin açıklamasında; “6 Kasım 2017 tarihli Meclis toplantısında komisyonumuza havale edilen 2018 yılı Gelir Tarifesi ile ilgili çalışmalarımız devam ettiğinden dolayı komisyonumuz Belediyemizin 2018 yılında uygulayacağı Gelir Tarifesinin 2018 Aralık ayında yapılacak olan Meclis toplantısında görüşülmesi hususunda karar almıştır. Meclisimizin takdirlerine arz olunur” dedi. 

Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, daha sonra söz konusu komisyon raporunu meclis üyelerinin onayına sundu ve rapor oy birliği ile kabul edildi. 

SUYA ZAM YAPILACAK MI? 

Bilindiği gibi; Belediye’nin 2018 Yılı Gelir Tarifesi içme suyundan, Çevre Temizlik Vergisine, Otogar giriş ve çıkış ücretlerinden belediye işyerlerinin kira bedellerine kadar çok kapsamlı bir tarife listesini kapsıyor. Ancak, en önemlisi ise tüm vatandaşları ilgilendiren içme suyu ücretleri. Zira, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere su fiyatlarında artış yapılıp yapılmayacağı merakla bekleniyor. Bu sorunun cevabı ise Aralık ayı Meclis toplantısında karşılığını bulacak. Su fiyatının yanı sıra su abonelik, su açma kapama ve depozito ücretleri gibi tarifelerde de artışa gidilip gidilmeyeceği de Aralık  ayında netlik kazanacak. 

VATANDAŞ GÜNAYDIN’DAN MÜJDE BEKLİYOR 

Bilindiği gibi; Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçen yıl Aralık ayındaki meclis toplantısında 2017’de suya zam yapmayacaklarını ve 2016 fiyatlarını bu yıl da aynen uygulanacağını belirterek; “Özellikle su fiyatlarını artırmadık ve aynen devam ediyor” müjdesini vermişti. Şimdi vatandaşlar Başkan Günaydın’dan bir müjde de önümüzdeki Aralık ayında bekliyor.