Baro Başkanı Unsal Çankaya, Yeni İnfaz Yasası kapsamında Isparta'da 800 hükümlünün tahliye olduğunu söyledi. Çankaya, şu açıklamayı yaptı:


"Ceza İnfaz Yasası meclisten geçti. Şehirde de tahliyelerimiz başladı. Bu ceza infaz yasasıyla İsparta'da benim bildiğim 800 kişi tahlil edildi. Daha önce çeşitli organlarda dile getirdiğimiz gibî her ne kadar vatandaşta bîr af yasası gibi algılansa bu bir af yasası değil. Çok kapsamlı bir yasa. Af olsa herkes faydalanabilir. Bu yasada çeşitli temel kurumlar düzenleniyor. İnfaz Hakimlerinin görevleri yeniden düzenleniyor.

İnfaz Savcılarının İnfaz Hakimliğine veriliyor. Düzenlemeler ve  Ceza artırıcı maddeler var. Cezaların artırıldığı maddelerde söz konusu. Ciddi indirimlerde var. Toplumun vicdanını yaralamaması açısından cinsel suçlar, örgüt suçları, kasten adam öldürme suçları. Bunun gibi toplumun vicdanın da bunun dışında bırakıldı.

Bu sistemlerde 2 temel ihtiyaç vardır. Cezaların hukuk ve toplum vicdanını rahatlatacak şekilde olması.

İkincisi suç işleyen vatandaşın topluma kazandınlması. Vatandaşta diyalog içerisindeyiz. Bu yasanın vatandaşlarca  olumlu karşılandığını gözlenmekteyiz."