AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Isparta'da 'evet' oylarının Türkiye ortlamasının üzerinde yüzde 56 çıkmasının sebeplerini anlattı. AK Parti İl Başkanlığı olarak Anayasa değişikliği konusunda önemli prapaganda stratejileri geliştirdiklerini belirten Zabun, şöyle konuştu:

"Yüzde 48 'hayır' veren var. Bu hayır verenler içerisinde oransal olarak bakılırsa büyük bir kesiminin içeriğe bakarak davranmadıkları bir gerçektir.

Hem Kılıçtaroğlu'nun hem Baykal'ın açıklamalarında AK Parti'ye hizmetlerinden ötürü teşekür etmişlerdir. Bu konuda çok sayıda açıklama vardır. Hayır cephesinin en temel aktörleri AK Parti'nin hizmetlerini kabul etmektedir. Muhalefetiniz 'AK Parti çok hizmet etmiştir, teşekkür ederiz' dediği yerde, hizmetlerinizi konuşmanıza gerek yok. Biz Isparta'da sayın Bahçeli çağrı yapmadan önce Anayasa değişikliğine ihtiyaç olduğunu konuşuyorduk.

Bu bilinç düzeyinin artırılması noktasında önemli bir mesafe sağladık. Sayın Bahçeli'nin çağrısı üzerine olumsuzluklardan etkilenen seçmen kitlelerine yönelik çalışma yaptık. 1.5 aylık süre içerisinde günde 50 ev toplantısı gerçekleştirdik. Seçmenlerimizle bire bir yüz yüze geldik. Anayasa değişikliğini anlattık. Eski yeni tüm vekillerimiz, partimize gönül veren kadrolar Geniş katılımlı toplantılar yaptık. Gençlerimizle bu düzenlemenin içeriğini konuşma fırsatı elde ettik. Kadın kollarımız arı gibi ev ev dolaştılar. Bu seçimde seçmene hal hatır sorarak çalışma yapmanın sonuca ulaşmayacağını kanısına vardık.

Genel katılımlı toplantılarla konunun içeriğini anlattık.

Ev toplantılarda da içeriği anlattık. Seçmenlerimize biraz daha fazla zaman ayırdık. Çalışmalarımızı bu strateji üzerine kurduk. Basın üzerinden önemli çalışmalar yaptık. Hemşehrilerimize doğru bilgileri ulaştırdık.

Özellikle Yerel Basın sayesinde Anayasa değişikliğinin içeriğini geniş bir şekilde anlatma imkanı bulduk. Netice olarak %56 için elimizden geleni yapmaya çalıştık, halkımızda gerçeği gördü ve gereğini yaptı'' dedi.