Isparta'nın Yalvaç ilçesinde Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören ve devlet yurdunda kalan öğrencilerden, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılanların sayısı sabaha kadar 49'a yükseldi. Öğrencilerin tamamı tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Yalvaç Sağlık Grup Başkanı ve Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ümit Yaşar Başlık, hastaların ilk muayene bulgularının gıda zehirlenmesi izlenimi verdiğini belirterek, ''Zehirlenmenin neden kaynaklandığı, İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol Mühendisi tarafından yapılacak tahliller sonucu kesinliğe kavuşacak. Bunun için şu an bir şey söylemek mümkün değil ancak hastaların aynı yemekten yemiş olması şüpheleri artırıyor'' dedi.
Başlık, sabaha kadar hastaneye zehirlenme belirtisiyle gelen hasta sayısının 49'a ulaştığını ancak şu anda hastanede tedavi gören kimsenin kalmadığını bildirdi.
Yalvaç'taki yurtta, özel bir yemek firması tarafından hazırlanan akşam yemeğinde, kuru fasulye ve pirinç pilavı yiyen öğrenciler, dün saat 23.00'ten itibaren karın ağrısı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırılmıştı.