Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Türkçe Topluluğu tarafından Isparta'daki tüm tabelaların Türkçe olması konusunda düzenlenen kampanyada toplanan 11 bin imza belgesi Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a teslim edildi.
SDÜ Türkçe Topluluğu Başkanı Raşit Acar ile üyeleri Günaydın'ı ziyaret etti.
Günaydın, ziyarette yaptığı açıklamada, geçmişte görev yaptığı dönemde meclisten tabelaların Türkçe olması konusunda bir karar çıkarttığını hatırlattı. Ancak görevinin sona ermesiyle bu uygulamanın da kaldırıldığını ifade eden Günaydın, tabelaların yabancılaşmasından kendisinin de rahatsız olduğunu belirtti. Türklerin köklü bir millet olduğunu belirten Günayın, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
''Kültürümüz ve göreneklerimiz çok eskilere dayanmaktadır. İşyerlerine astığımız tabelalarda maalesef Türkçe isimler yerine hep yabancı isimleri tercih eder duruma gelmişiz. Bu söylediğiniz konu benim de hep gündemimde idi. Yeniden meclisten yetki alarak bu tabelalar konusunu yeniden gündeme getiririz. Aslında belediye olarak böyle bir yaptırım yapmamız hiç uygun değil. Bizler Türküz bu kimliğimizle gurur duymamız gerekiyor. Esnafımızın da bu kimliğini göğsünü gere gere yerine getirmesi gerektiğine inanıyorum.''
Günaydın, toplanan imzaların gereğinin yapılması konusunda meclis üyelerini bilgilendireceğini kaydetti.
SDÜ Türkçe Topluluğu Başkanı Raşit Acar da, Türkçe'nin korunması adına önemli bir çalışma yaptıklarını belirtti. Türkçe Topluluğu olarak Türkçe konuşan, Türkçe düşünen gençlik olduğunu ifade eden Acar, 22 Nisan ile 2 Mayıs tarihleri arasında Isparta'da tüm tabelaların Türkçe olması yönünde bir kampanya başlattıklarını kaydetti. Kampanyaya 11 bin kişinin destek verdiğini aktaran Acar, Günaydın'dan 11 bin kişinin isteğine gereken desteği vermelerini istedi.
Yabancı isimle tabela kullananlara ruhsat verilmemesini isteyen Acar, ya da bu kişilerden 4 kat vergi alınmasını istediklerini belirtti. Bu uygulamalar ile yabancı isim koyma alışkanlığının da yok edileceğini savunan Acar, ''Böylece bir Türk şehrinde yaşadığımızın farkına varmış olacağız'' dedi.