Isparta Belediye meclisi olağanüstü toplanarak barış pınarı harekatına tam destek verdi. Oturumda şu bildiri yayınlandı;

BARIŞ PINARI HAREKATINI DESTEKLİYORUZ

Ülkemiz, Firat'in doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAS'ın varlığinı sonlandırmak, hudutlarımizin ve halkımizın güvenliğini sağlamak, bir baniş koridoru ederek Suriye'li kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere, Barış Pinani Harekátinı başlatmiştir Öncelikle bilinmelidir ki bu harekât Türkiye için tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sinırmizin hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarimi bozan ve bekamiz güvence altina alan Bans Pinarı Harekâti, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vadetmektedir Banis Pinanı Harekatı Bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG cliyle degiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısinı gerçek haliyle muhafaza ederek Firat'in doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin banş ve istikrarına katki sunacağimiza inaniyoruz.

Bölgenin tarihi, toplumsal vie kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dah ve Firat Kalkan Harekatlarinda olduğu gibi Bans Pnanı Harekâtı Bölgesinde de yeni bir iklimin olusumunu sağlayacaktır. Ülkemizin bu harekât ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasıdir. Türkiye başından beri çözümün Suriye'nin toprak bütünlügünden geçtigini savunmuştur. Su anda gerçekleştirilen harekát, bu amaç için de önemli bir adimdir. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkinin ve Türk halkınin güvenliğini, refahıni ve huzurunu istemektedir. Banş Pinanı harekátı bu çerçevede değerlendirilmelidi Bu çerçevede, Belediye Meclisi olarak, Bans Pinar Harekátında ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz . İnanıyoruz ki g siyasi görüş ayrılıklarinı bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü olan milli güvenligimizdir, ülkemizin bekasidir. Harekâtın başanyla tamamlanacağina yürekten inanmyor, fedakár askerimize muvaffakiyetler diliyoruz.