Havva Saraç konuşmasında "Bizler burada Diyarbakır'da HDP il binasında evlatları için nöbet tutan acılı annelerin sesi olmak için toplandık. Terörü lanetliyoruz, bu zulüm artık bitsin diyoruz. 
Ana anadır, bölücülüğün en zalimi acıyı bölmektir. Acıya acı çeken bir annenin yüreğine saygı duymayı beceremiyorsak merhametimizi ve sevgimizi de kaybetmişiz demektir. 
Evet bir zulüm var. Hz. Musa'ya Allah'u Teala'nın Turi Sina'da vahyettiği on emrinden biri "Öldürmeyeceksin" idi. Fakat ideolojiler tam tersini söylüyor: Öldür ve öl... 

Ne Türklük ne de Kürtlük adına insanın insanı öldürmesi kabul edilemez. Hepimiz Adem'deniz yani topraktan. Türk ananın acısı da Kürt ananın acısı da bizim. Zira biz kardeşiz. 

Bizler yanan ateşe odun taşımayacağız. Sevginin ve merhametin elçileri olacağız. 3 ağaç için sokakları, dükkanları yağmalayanlar, eşcinsellere özgürlük diye tepinenler, kürtaj hakkımızdır diye bağıranlar şimdi sessiz. Biz susmayacağız. Zira Peygamber Efendimiz "Kim bir kötülük görürse eliyle, buna gücü yetmezse diliyle değiştirsin, Buna da gücü yetmezse kalbiyle buğzetsin ki bu imanın en zayıf noktasıdır" buyuruyor. 

Bu anneleri iyi dinleyelim ve bizler de onlar için susmayalım":
 "Bizler aslında pkk'dan çok çektik.  
Bizleri çok korku ve baskı ile sindirdiler. 
20 yıl öncesi pkk evlerimizdeki erkek çocukları tesbit etmesin diye oğullarımızın ayakkabılarını bile kapı önüne hiç koymazdık. 
Sonucun ne olacağını hepimiz bilirdik. 
12 yaşından sonraki çocuklarımız dağa kaçırılır ve sonu ya cezaevi ya da kara toprak olurdu.

Çok çaresiz kaldığımız zamanlarımız oldu. 
Artık onlardan korkmuyoruz. 
Bizler evlatlarımızın evlendiği günleri görmek, torun sahibi olmak istiyoruz. 
Mezarının bile nerede olduğunu hiç bilmediğin bir evladı yıllarca belki gelir diye beklemek kadar acı birşey yok bu dünyada. 
Biz pkk'nın zulmüne baş kaldırıyoruz. 
Devletimizden de destek bekliyoruz" diyor Diyarbakır hdp binası önünde oturan 11 ana.

Başka bir anne, "Ben kimsenin lafıyla değil, yanan yüreğimin ateşiyle oturuyorum, diyor. 
Yine başka bir ana, "bunlar Kürt felan değil bunlar gavur, Müslüman olsalardı böyle zulüm etmezlerdi" diyor. 

Tek oğlumdu diyerek hıçkırıyor yine bir anne. "Fakirlikle büyüttüğümüz oğullarımızı neden yüreğimizden koparıp götürüyorlar"  Ve başka bir anne isyan ediyor, soruyor: "Kendi çocukları ABD'de okuyor, Fransa'da tatil yapıyor da neden bizim çocuklarımız dağa götürülüyor."

Bu sese kulak verelim. 

Dağdan o çocukları anneler indirecek ve inşaAllah Pkk'nın sonunu yine bu anneler getirecek..'dedi.