Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından tespit edilen yakıtmatik hırsızları fiziki takibe alındı. Denizli’de farklı zamanlarda meydana gelen 7 farklı kurum ve şirkete ait yakıtmatik hırsızlığı olayları ile ilgili olarak operasyon düzenlendi.

Gerçekleştirilen operasyon neticesinde, Denizli’de çeşitli petrol istasyonlarından 10 bin litre, Burdur ili petrol istasyonlarından 8 bin litre, Isparta’dan bin litre, Manisa’dan 10 bin litre ve İzmir’den ise 12 bin litre olmak üzere toplamda 5 ilden yakıt aldığı tespit edildi.

Piyasa değeri yaklaşık 300 bin TL olan, toplam 41 bin litre yakıt alındığı öğrenildi. Ege bölgesi içerisinde farklı illerden 1 şüphelinin yakıt alınan petrol istasyonlarında yakıt hacmi büyük Ford Cargo kamyon ile geldiği ve yakalanmamak için petrol istasyonlarına girişlerde sahte plaka taktığı tespit edildi

. Farklı plakalar ve farklı kurumlara ait yakıtmatik ile yakıt çaldığı tespit edilen, aynı zamanda işbirliği yaptığı öğrenilen 2 şüpheli, kiralık araç ile yakıt alımı sırasında yakınlarda bekleyerek gözetledikleri ve yakıt alımı sonrasında tekrar sahte plakayı sökerek değiştirdikleri güvenlik kameralarından tespit edildiği öğrenildi.