Isparta Belediyesi eski Burdur Yolu üzerinde hayvan barınağı yapım çalışmalarında son aşamaya geldi. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 49 dönümlük ormanlık alan içerisinde yapım çalışmaları devam eden hayvan barınağında incelemelerde bulundu.

Hayvan barınağı projesinde tamamen doğallık ön planda tutulurken, binalarda Isparta’nın yerli taşı köfke, yol döşemelerinde kayrak taşı ve yer yer andazit kullanıldı. Yine bölge yeşillendirildi. Binaların pergole alanları başta olmak üzere peyzaj çalışmaları kapsamında başta sarmaşık güller olmak üzere çok sayıda gül toprakla buluşturuldu.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Bugün estetik ve doğallık açıdan üzerinde hassasiyetle durmuş olduğumuz hayvan barınağımızın yapım çalışmalarında artık sona yaklaşıyoruz. Nereye hangi projeyi uyguluyorsak orada ilimizi temsil etmesini istiyoruz. Yüksek bir oranda burada peyzaj çalışmaları da yapılıyor.

Hayvan barınağımız başta çimlendirildi, binalarımıza pergolalar yapıldı yine sarmaşık güller dikildi.

Tüm hayvanlarımızın bakım ve rehabilitasyon işlemleri bu bölümde yapılacak. Yine karşı yamacımızda da doğal barınaklar ve yaşam alanları oluşturuluyor. Yine alt bölümde de gelecek olan aileler ve çocuklarımız için dinlenme, eğlenme mekanları gerçekleştirildi. Bunun yanında yine en arka bölümünde karantina bölgeleri ve tedavi merkezleri var. 49 dönüm üzerinde çok düşünülerek yapılmış bir çalışma ve bu çalışmada doğallık ön planda tutuldu. Barınağımızın içerisinde de adeta gül yolları oluşturuyoruz. Bu arada şehrimize 400 bin adedin üzerinde gül dikimini gerçekleştirdik. Ana yollar, orta refüjler, parklar güllerle donatıldı. Isparta’mız şu anda adeta bir gül senfonisi içerisinde. Bu önümüzdeki senelerde bir milyona çıkarılacak. Burada da nostaljik bir yol oluşturduk ve bu yolda çevreye destek veren bir yol olacak. Burada bir hayvana da ne kadar saygı duyulduğu görülecek. Çocuklarımız için de masal evleri oluşturduk. Özellikle çocuklarımız ve aileleri güzel bir gün geçirebilecek. Doğanın içerisinde huzur bulacak. Burası Ispartalılarımızın görmeyi arzu ettiği önemli bir yer olacak. Isparta’mızda hayvan barınağı böyle olur ve örnek olur. Isparta’nın ebedi bir eseri de burası olacak. Bu çalışmalarımızın Isparta’mıza ve Türkiye’mize de hayırlı olsun temennilerinde bulunuyorum” dedi.