Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Hüseyin Yavuz, özellikle yaşlı ve engellileri bekletmemek amacıyla yeni EKG polikliniği açacaklarını bildirdi. Mevcut polikliniğin yetersiz kaldığını gördüklerini belirten Yavuz, "Ayrıca Palyatif Servis açma çalışmamız var" dedi.
 
Isparta Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Hüseyin Yavuz, yaşlı ve engelli hastaların hastanede beklememesi adına yeni bir girişimde bulunacaklarını duyurdu. EKG Polikliniğinde yoğunluk olduğu için hastaların sıra beklediklerini dile getiren Yavuz,' 'Bu yüzden yeni EKG Polikliniği açıyoruz. Mevcut poliklinikte aynı anda 2 hastayı EKG çekebiliyoruz ama bunu yetersiz gördüğümüz için başka bir poliklinikte özelikle engelli ve yaşlılarımızı bekletmemek için yeni bir yer açıyoruz" dedi.

PALYATİF SERVİS DE AÇILACAK

Öte yandan palyatif servis açmayla ilgili çalışmalarının bulunduğunu da aktaran Yavuz,' 'Göreve geldiğimizden bu yana bu servisti açma düşüncemiz vardı ancak faaliyete geçirememiştik. Bakanlığımızın talimatı var. Sadece biz değil Türkiye'de tüm hastanelerde palyatif servis açılmasını istiyorlar. Eski MR Merkezimizin olduğu yerde bir düzenleme yapacağız. Hastanemiz içerisindeki kliniklerden bir tanesini oraya taşıyacağız. Ana binada palyatif servisi en kısa zamanda faaliyete geçireceğiz" diye konuştu.

FİZİKİ EKSİKLİĞİMİZİN GİDERİLMESİ İÇİN YENİ HASTANEYİ BEKLİYORUZ

Diğer taraftan bina eski olunca yer sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Yavuz, "Tüm beklentimiz yeni hastane. Yeni hastanemiz mevcut hastanede kullandığımız kapalı alanın 3 katı bir alana sahip olacak. Bizler, çalışan ve hastalar için de orası çok iyi olacak. Bununla birlikte hekim arkadaşlar ve çalışanlarımızla sıcak ilişki, diyalog ve onların motivasyonu bizim için önemli. Çünkü hekimlik sadece bir hastaya yaklaşmak değil, onlarla birebir iletişim kurmak. İyi bir tedavi için hastanın iç dünyasına inebilmek gerekiyor. Benim yönetimimde bunu yapmaya çalıştığımızı düşünüyoruz. Teknik imkân, diğer alet ve cerrahi ve dahiliye branşlarda hekim arkadaşlarımızın ne ihtiyacı varsa karşılıyoruz. Sadece fiziki alanda eksikliğimiz var. Bunu düzelttiğimizde üst noktada olabiliriz. Ayrıca medikal onkolojide hekim eksikliğimiz var" şeklinde konuştu.