AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Darıderesi'ne ikinci baraj yapılması konusunda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a talepkar olması durumunda destek olunacağını söyledi.

Zabun, su tartışmalarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Ben çeşme suyu içmiyorum. Çeşme suyunu sadece normal su olarak kullanıyoruz. İçme suyu olarak da damacana su kullanıyoruz. Ama biz bunu seçimlerden önce de ifade etmiştik. Eğirdir’den alınan bir su potansiyeli var. O alınan su potansiyeli Isparta’daki suyun kalitesini düşürüyor. Darıderesi bizim için önemli bir avantaj. Mevcut birinci baraj önemli bir kapasiteyi karşılıyor. Ama burada ikinci bir kapasiteye ihtiyaç var. Ama bu rezerv de mevcut. Bu ikinci barajın yapılmasıyla ilgili biz süreci ortaya koymuştuk. Ama milletimiz farklı takdir etti. Buna rağmen sayın belediye başkanımız eğer bu konuyla ilgili açık bir talepte bulunur ve üzerine düşen yükümlükleri yerine getirirse ikinci barajın Darıderesi’ne yapılması konusunda DSİ Bölge Müdürlüğümüz kendi üzerine düşen noktaları ciddi şekilde tamamladı.

Bunların fizibilitelerini ve projelerinin altyapısını tamamladı. Böyle olursa ikinci barajı da hayata geçirir ve Isparta’yı Eğirdir Gölü suyundan kurtarırız ve daha temiz bir suyla buluştururuz."