Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının tebliğinde atanan un standartlarına en uygun ürün olarak gösterilen Isparta ekmeği, Şok Market zincirlerinde satışa sunuluyor.

Isparta’nın aslında gülü, halısı kadar ekmeği de ünlü. Lezzet ve kalitesi ile ün yapan Isparta ev ekmeği artık ulusal market zincirleri sayesinde tüm Türkiye'de satılıyor. İstanbul merkezli Bagetürk Gıda şirketi, Isparta’dan temin ettiği ev ek­meğini Buget markası altında ambalajla Şok Market zincirler­ine satıyor. Buget markalı ek­mekler, Isparta ekmeği' olarak ŞOK market zincirlerinde 1,5 TL’den tüketiciye sunuluyor. ŞOK Market zincirlerinde Isparta ekmeği markasıyla yapılan satışın hem ilimiz, hem de ek­meğimizin tanıtımına büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Ambalajında Isparta ekmeği' yazılı Buget markalı ekmeğin yapılışıyla ilgilide bilgilendirme yapılıyor. Ambalaj üstünde Isparta ekmeğinin içme suyu, ekşi m aya, kavrulmuş un, ekmek mayası, tuz, koruyucu (kalsiyum propiyonat) bulunuyor. Alerjen konusunda da 'glüten' maddesi içerdiğine dikkat çekiliyor.

Öte yandan Isparta ekmeği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı taralından yayınlanan tebliğde aranan un standartlarına en yakın ürün olduğu belir­tiliyor. Hatta bu standartların Isparta  ev ekmeği standartları ile aynı olduğu görüşü de hakim.