CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. tarafından 1 Mayıs tarihinde başlatılan 126 milyon TL tutan faiz borçlarına af getirilen kampanyanın ilk iki haftasında yaklaşık 4 milyar TL'ye isabet eden yüzde 3'lük tahsilat seviyesine ulaştı. Kampanyada Haziran ayı sonuna kadar yüzde 60 tahsilat hedefleniyor.

CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü Halit Bakal, kampanyayı başlatırken amaçlarının ekonomik sıkıntıdan dolayı ya da herhangi bir nedenle müşterilerinin unuttuğu elektrik faturası üzerine binan faiz borçlarının silinerek tahsilatı olduğunu söyledi. Bu tür olayları bir defaya mahsus gecikme faizlerini silerek ana para üzerinden tahsilat yapmayı uygun gördüklerini anlatan CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü Bakal, şöyle konuştu: "126 milyon TL'lik bir gecikme faizi söz konusu. Anaparanın yüzde 120 üzerinde bir gecikme faizi. Kampanyamız Haziran ayı sonuna kadar devam ediyor. Şu an beklentilerimizi kısmen de olsa karşılıyoruz. 13 günlük süre içerisinde toplamın yüzde 3'ü kadar bir tahsilatımız var. Bizim amacımız yüzde 100'ünü affetmek. Ama yüzde 60 civarında da bir tahsilat beklentimiz var. Haziran ayına kadar süre verdik, tahsilatların son günlerde artacağını düşünüyoruz. Genelde bir kampanya yapılmışsa herkes sonunu bekler, öyle bir alışkanlığımız var."

Kampanya ile 286 bin faturada 126 milyon TL gecikme faizi silinmiş olacak. Kurum tarafından taksitlendirme ya da yeniden yapılandırmaya gidilmeyecek, sadece kredi kartı sahipleri isterlerse taksit imkanından faydalanabilecek.

150 BİN ABONENİN ELEKTRİĞİ KESİK

CLK Akdeniz bünyesinde 1 milyon 675 bin abone bulunuyor. Bunun 1 milyon 250 bini Antalya merkezi ve ilçelerinde, kalan 400 bini Burdur ve Isparta'da yer alıyor. Borç sebebiyle Antalya, Isparta ve Burdur'da elektriği kesik 150 bin abone var. Bu rakamın büyük bölümü nüfus yoğunluğu sebebiyle Antalya'da bulunuyor. Af kapsamına giren toplam fatura adedi 186 bin. Bunun 274 bin adedi Antalya merkezi ve ilçelerde, 8 bini Burdur, 4 bini Isparta'da yer alıyor. Parasal olarak bu rakam, 115 milyon Antalya merkezi ve ilçeler, 8 milyon TL Burdur, 2,5 milyon TL Isparta şeklinde.
Fatura ödemediği için kesik olan abonelerin büyük bölümünü meskenlere, bir bölümünü işyerlerine, geriye kalan az sayıdaki kısmı kamu kurumlarına ait.