Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, üniversitelerde davet edilen konuklara yönelik hoş olmayan gösteriler yapıldığını ve bu davranışların üniversite öğrencilerine yakışmadığını belirtti.

     Gürkan, üniversite öğrenci konsey başkanları ile bir araya gelerek, özgür üniversite modelleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. İnsanoğlunun özgürleşme anlamında büyük mücadeleler verdiğini anlatan Gürkan, özgürlüklerin sınırını başkalarının özgürlük alanına tecavüz ettiği nokta olarak nitelendirdi. Toplumda her insanın aynı düşünceyi paylaşmayabileceğini belirten Gürkan, böyle bir zorunluluğun da olmadığını söyledi.

Ancak üniversitelerde son dönemlerde davet edilen konuklara yönelik hoş olmayan tepkiler sergilendiğini dile getiren Gürkan, ''Son günlerde üniversitelerde gördüğümüz manzara üniversitelere yakışmıyor. Davet edilen bir konuğu dinlemek istemeyebilirsiniz ama buna tepkiyi daha demokratik yollarla göstermek gerekir. Karşımızdakini anlamaya çalışırsak sorunları daha kolay çözebileceğimize inanıyorum'' diye konuştu.

     Gürkan, öğrenci konseylerinin seçim sisteminin dijital oylama şeklinde de yapılabileceğini belirterek, bu tip bir sistemin daha demokratik olduğunu ve katılımcılığı da arttıracağını aktardı.

     Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Sinan Kartal da şu anki seçim sistemlerinin mevcut yönetmelikte olduğu gibi kapalı oy açık tasnif şeklinde yapıldığını belirtti.