AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kadir Dal, Büyükşehirlerde özel idarelerin kalktığını ve yasadan yola çıkarak Isparta’da da 5 yıl içinde kalkacağını ileri sürdü. Dal, Özel İdare’nin kalkmasıyla birlikte eski İl Özel İdare alanının da belediyeye kalacağını bildirdi.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kadir Dal, eski İl Özel İdare alanının akıbetini açıkladı. Dal, Büyükşehirlerde Özel İdarelerin kalktığını ve Isparta’da da 5 yıl içinde kalkacağını ileri sürerek ‘’Dolayısıyla orası sonunda belediyeye kalacak’’ dedi. Bu bilgiler ışığında alanla ilgili önemli bir fikir ortaya atan Dal, referandum yapılması teklifinde bulundu.

‘’TEK ÇÖZÜM REFERANDUM’’

Yıllardır atıl vaziyette duran alanın en büyük şansızlığının çok Vali değişmesinden kaynaklandığını ileri süren Dal, ‘’Her Vali’nin orada kendi projeleri oldu. Ondan dolayı gecikme oldu. Şimdi tek bir çözüm var. Orayı referandum yapıp, halk ne istiyorsa orada onu yapmalıyız. Ya yeşil alan yapılsın ya da bina yapılsın denirse öyle yapılsın. Ama halka sormak gerekli. Artık MHP, AK Parti olayından çıktı ve Isparta’nın gündemine oturdu’’ dedi. Burada İl Özel İdare’nin haklı olduğunu ve amacının gelir elde etmek olduğunu bildiren Dal, ‘’Ancak her değişen Vali orada projelendirme safhasını geçirdi. Böylece orası kaldı. Şuanda tek çözüm yolu halk referandumu’’ diye konuştu.