Üniversitelerin açılma haberi 7'den 70'e tüm esnafı umutlandırdı. Üniversite kenti olarak bilinen Isparta'da  esnaflar, Türkiye genelinde artan aşılama çalışmalarının ardından yaklaşık 1 buçuk yıldır ara verilen yüz yüze eğitimin tekrar başlamasını dört gözle bekliyor.

Eylül'de açılması beklenen Süleyman Demirel Üniversitesi ve ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi yüz yüze eğitimde kararını verdi.Bu kapsam da Süleyman Demirel Üniversitesi 4 Ekim'de eğitim hayatına kapılarını açacakken Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ise bu tarihi 27 Eylül olarak belirledi

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle alınan tedbirler kapsamında geçtiğimiz sene 16 Mart'tan bu yana üniversitelerde bazı bölümler haricinde uzaktan eğitime devam ediliyor. Salgın döneminde üniversitelerin kapalı olması, Türkiye'nin üniversite kenti olarak bilinen Isparta'da esnafı da olumsuz etkiledi.

Pandemi nedeniyle uygulanan tam kapanma döneminde kepenk indiren esnaf, normalleşme sürecinde açılsa da öğrencilerin kendi memleketlerine dönmesi nedeniyle müşteri bulmakta zorlandı. 

Büyük işletmesinden küçük esnafına kadar zor günler geçiren ve tek can suyunun Üniversite öğrencisinin olduğu bilinen Isparta'lı esnafların tek ümidi öğrencinin bir an önce Isparta'ya gelmesi..

'Isparta'nın Kalkınmasında Üniversite Büyük Rol Oynuyor'

Apartçısından, 2.El eşya alım satım yapan evkurcusuna, tostçusundan, kafecisine kadar zor günler geçiren işletmecilerin kalkınmasında şüphesiz en büyük rol üniversite öğrencileri olacak.50 Binden fazla öğrencinin Ispartayaa gelmesiyle Isparta sokakları canlanacak ve pandemiden alınan zarar bir nebze olsun dindirilecek.

'Öğrenci Esnafın Can suyu'

Müşterilerinin çoğunun öğrenci olduğu bilinen çeşitli sektördeki temsilciler "Okulların kesinlikle açılması bizim için çok önemli. Isparta'da üniversite öğrencisinin çok olmasıyla ilgili müşteri portföyümüzde öğrencilerle olduğu aşikar. O yüzden insanların bu konuda biraz daha duyarlı olup, okulların ve üniversitelerin eğitim sürecinin başlamasını istiyoruz esnaf olarak. Çünkü öğrenci bizim can suyumuz. Üniversitenin kapalı olması işimizi yüzde 80 bitirdi" ifadelerini kullandı.

(CÜNEYT ERBİL)