Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Isparta Genç İHH İl Temsilcisi Sezgin KEL; ''2010 yılında Mavi Marmara gemisiyle Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara Gemisinde bulunan 10 İnsani Yardım Gönüllüsü Şehit edilirken 59 Yardım Gönüllüsü ise yaralanarak Gazi olmuştur. Şehitlerimizden en genci Furkan DOĞAN..Şehit olduğunda 19 yaşındaydı ve o, Türkiye gençliği için bir örnek, bir model oldu.

20.10.1991 New York doğumlu Furkan Doğan, Kayseri Özel Hisarcıklıoğlu Lisesi son sınıf öğrencisiydi. Kayseri’den katılmıştı bu filoya.

Kurşunlar Furkan’ın tazeliğinin kokusunu almış gibi birer birer gömüldüler vücuduna. Yüzüne 1,5 metreden hedef alınan dört kurşun ve gencecik göğsüne de bir kurşun isabet etmişti.

Furkan kendi varlığının hayırlara vesile olması için çıkmıştı bu yolculuğa genç yaşta. Ve babası “Pişmanlığımız, keşkemiz yok. Çocuğumuz güzel bir yolda şehit oldu. Biz de şehit babası olduk. Hayırlı gelişmelere vesile olacak.” diye anlamlandırıyor oğlunun vefatını.
Diriliklerinin, ölümlerinin, her hallerinin dünyaya adalet getirmek, haksız uygulamaları kaldırmak üzere olması için var olan bu insanlar terör devleti İsrail’in hep hedefiydiler ve hedefi olacaklar.

Dünya, içinde barındırdığı bu terör devletinin terörüne binlerce kez şahit olduğu halde hala onun uygulamalarına sessiz kalıyor. Ve İsrail, Furkanımıza kıyarak Furkan’ın şahsında her gün vicdan sahiplerini göz göre göre yere indiriyor.
Ve Furkan… İsrail askerlerinin kurşunlarının güzel yüzüne ve narin gövdesine birer birer isabet etmeden az önce yazdığı o satırlarla hepimizi tekrar tekrar can evimizden vuruyor: 
“Şehadet şerbetine son saatler. Var mı daha güzel şey. Varsa o da sadece annemdir. Ama ondan ben de emin değilim. İkisinin kıyası çok zor. Şehadet mi annem mi? 

Bu duygu ve düşüncelerle Isparta Genç İHH İl Temsilciliği olarak; İşgalcilerin ablukası altındaki Gazze halkına yardım için İstanbul'dan yola çıkan ve siyonistlerin saldırısında şehadete kavuşan #MaviMarmara gemisi şehidlerini şehadetlerinin sene-i devriyelerinde rahmetle anıyoruz.''ifadelerini kullandı.