Isparta'dan Önder Isparta Gençlik Başkanı Himmet Gürdal,Isparta Işıkkent Proje İmam-Hatip Lisesi Öğrencilerinden Hafız Muharrem  DÜLGER,Hafız Selim Durmuş GÖÇMEN,Hafız Mahmut  Sami SELEK katılım sağladı.

Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da salavatlar eşliğinde ay yıldızlı kaliografi yapan imam hatip lisesi öğrencisi 251 hafız, bu yıl da 15 Temmuz’da yapacakları program için gün sayıyor. Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul’a gelen hafızlar ÖNDER’e bir ziyarette bulunurken ardından da boğaz turuna çıktı.

Çok okuyun

İmam hatip lisesi öğrencisi hafızlarla Hacıbeşirağa Medresesi’nde biraraya gelen ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekioğlu, gençlere düzenledikleri güzel etkinlikler için teşekkür etti. Konuşmasında 15 Temmuz’un ve istikamet üzere olmanın öneminden bahseden Bekiroğlu, “Gençler sizlerden ricam daha çok okumanız. Son dönemlerde bunu ihmal ettiğimizi düşünüyorum. Birbirimizden farklı düşünebilir, farklı farklı insanlar olabiliriz, farklı farklı kitapları okuyabiliriz ama mutlaka okumalıyız” dedi. Programdan sonra Bekiroğlu ile hatıra fotoğrafı çektiren gençler, boğaz turuna katılmak üzere Sirkeci’ye geçti.

251 bin Yasin

15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. seneyi devriyesinde 251 şehit düzenlenen törenle anılacak. Kocaeli 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda gerçekleşecek olan etkinlik 15 Temmuz Pazar akşamından 16 Temmuz Pazartesi sabahına kadar devam edecek. Bu süreçte 251 hafızın okuduğu 251 bin Yasin’in duası yapılacak. Hafızlar geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sürpriz bir kareografi gösterisine imza atacaklar.

Şiir, marş, ilahi...

Gece boyunca devam edecek olan programa pek çok ünlü isim de iştirak edecek. Dombira müziğiyle ünlü olan Kuzey Kafkasya kökenli sanatçı Arslanbek Sultanbekov bir konser verirken, Ömer Karaoğlu ezgileriyle, Grup Tillo marşlarıyla, Halil Necipoğlu ilahileriyle, Dursun Ali Erzincanlı ise şiirleriyle sahne alacak.

kaynak:önder