Işıkkent Mahallesi’nde bulunan Eski Genelev 2008 yılında Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen törenle yıkılmıştı. O tarihte Bayanların da katıldığı yıkım töreninde Dönemin Belediye Başkanı Hasan Balaman, “Ispartalılar istedi biz yıktık” demiş, yeni yapılan Genelev binasına ruhsat vermemişti.

  Mücavir alan dışında kalıp ruhsat alma imkanı bulunmayan ve Önceki gün satılan Yeni genel ev binası bilindiği gibi bağımlılıkla mücadele merkezi olarak kullanılmak maksadıyla Isparta Belediyesi tarafından satın alınmıştı.

İŞTE O DÖNEMİN HABERLERİ
 



O DÖNEM ULUSAL BASINDA YER ALAN BAZI HABERLER..



ISPARTA Belediyesi, 30 yıl önce inşa edilen, ancak zamanla toplu konutlar arasında kalan ve şikayet konusu olan genelevin yıkım işlemini düzenlenen bir törenle yaptı.

Bazı vatandaşların da katıldığı törende, Isparta Belediye Başkanı AKP'li Hasan Balaman, “Isparta'da artık böyle bir haneden bahsedilmeyecek. Yüce rabbimiz, Isparta'da bir daha böyle yerleri göstermesin diyorum” dedi.

Kurban Bayramı öncesi boşaltılan ve bir bölümü bayram öncesi yıkılan genelevin tamamının yıkımı için düzenlenen törene Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, Belediye Meclisi üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çevre sakinleri katıldı. Yerleşim alanında kaldığı için bazı şikayetlere konu olan bir genelevin kalan bölümlerinin yıkımı, tören düzenlenmek suretiyle adeta şova dönüştürüldü. Yıkım sırasında, binaya asılan ‘Yapılamayanları yaptık, yıkılamayanları yıktık’ yazılı bir pankart ise dikkat çekti.

‘EV DEĞİL FUHUŞ YUVASI’

Belediye Başkanı Hasan Balaman, 30 yıldır kimsenin dokunamadığı genelevi yıktıklarını belirterek, şöyle konuştu:
“Buranın 30 yıllık bir mazisi var. 30 yılda buradan kimler geldi, kimler geçti? Bunu en iyi bilen siz Ispartalılarsınız. Astığımız pankartta ‘yapılamayanları yaptık, yıkılamayanları yıktık’ yazıyor. Burası ev filan değildi. Burası fuhuş yuvasıydı. Ev, ailenin oturduğu yerdir. Seçimden önce Belediye Başkanı adayı olduğumda söz verdim. ‘Bu pislik haneyi kaldıracağım’ dedim. Kolumuzu sıvadık. Resmi bir şekilde bayram öncesi buranın yıkılacağını duyurduk. Burayı boşalttık. Geri kalan artıkların yıkımını bugün tamamlanmış olacağız. Isparta halkının bize desteği olmasaydı, bu pislik yuvasını kaldırmamız mümkün değildi. Sizlerin desteği ile burayı kaldırdık. Isparta'da bir olumsuzluk daha tarih oldu.”

‘BÖYLE HANEDEN BAHSEDİLMEYECEK’

Bölgede oturanlardan şikayet aldığını anlatan Balaman, “Bana, ‘çocuklarımızın yüzüne bakamıyoruz’ diyorlardı. Burayı sizler istediğiniz için yıktık. Bu binanın çevresinde, çok sayıda satılık ev vardı. Artık bu ilanların azaldığını görüyorum. Burada çalışanlar da bizim insanlarımızdır. Burada başka ülkelerden gelen insanlar durmuyordu. Bu bizim toplumumuzun farklı bir yarasıdır. Bu yara ancak sosyal projelerle kapanacaktır. Isparta'da artık böyle bir haneden bahsedilmeyecek. Yüce rabbimiz, Isparta'da bir daha böyle yerleri göstermesin diyorum” diye konuştu.

YERİNE SOSYAL TESİS YAPILACAK

Genelevin üzerinde bulunduğu arsanın bir alışveriş merkezine ait olduğunu hatırlatan Balaman, arsanın belediye tarafından satın alınıp sosyal tesise dönüştürüleceğini kaydetti. Belediye Başkanı Hasan Balaman, bölgede kadınlara özel bir sosyal tesis yapacaklarını söyleyerek, projeyi yakın dönemde hayata geçireceklerinin sözünü verdi.
Balaman'ın konuşmasının ardından kepçenin darbeleriyle bina yerle bir oldu. Genelev çalışanları Eğirdir yolu üzerindeki yeni binaya taşındı.