Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, göreve geldikten sonra kente yenilikler katmaya devam ediyor.  Esnaftan ve halktan gelen talepleri dinleyen ve seçim öncesi verdiği sözleri tek tek tutmaya çalışan Başkan Başdeğirmen, belediyecilik hizmetleri kapsamında kente yeni bir vizyon kazandırıyor.  Esnaf ziyaretlerini sürdüren ve tarihi siteleri ziyaret eden vatandaşlarla buluşan Başkan Başdeğirmen, meydanları Fen İşleri Müdürlüğü Doğaltaş ve Beton Elemanları Tesislerinde seri üretime geçilen begonit taşlarla donatmaya devam ediyor. Son olarak Cumhuriyet Caddesindeki kaldırımlar esnafın talebi üzerine begonit taşlarla kaplanıyor.     Ayrıca şehrin merkezinde yeni düzenlemeler yapan Başkan Başdeğirmen, gecesi ayrı bir güzel, gündüzü ayrı bir güzel Isparta’da yenilikleriyle fark yaratıyor.     Isparta Muhtarlar Derneği ile işbirliğiyle çalışan ve halkın sorunlarını yerinde dinleyen Başkan Başdeğirmen, şehrin terası olarak bilinen Kirazlıdere’nin eski haline bilenler ve son durumunu görenler ise bol bol fotoğraf çektirerek kenti kuşbakışıyla seyredebiliyor. Dışarıdan bir misafiri geldiğinde ilk akla artık Kirazlıdere geliyor.  Kirazlıdere’nin en üst noktasına belediye tarafından işletilen bir sosyal tesiste vatandaşlar burada yemeklerini yiyebiliyor, çay-kahvelerini içebiliyor ve şehri kuşbakışı seyredebilecek.  Bisiklet ve yürüyüş yollarının yanı sıra, özellikle renkli baskı asfalt kaplaması da oldukça iyi oldu.  Yol güzergahı boyunca ayrıca surlar oluşturuldu, oturma bankları kondu. Yürüyüş yolunda belediyenin kendi imalatı olan begonit taşlar kullanıldı. Yol boyu aydınlatma direkleri kondu, peyzaj düzenlemeleri yapıldı. Peyzaj düzenlemeleri kapsamında Kirazlıdere ismine has süs kirazı ağaçları başta olmak üzere oya ağaçları dikildi.   Dikilen her bir ağaca 15 Temmuz şehitlerimizin isimleri verildi. Kirazlıdere hat üzerinde 100 araçlık otopark alanı oluşturuldu.  Yol güzergahında ayrıca özel günlerde sosyal, kültürel ve sanatsal aktivitelerin yapılabileceği bir adet amfi tiyatro ile meydan oluşturulurken, altında da 4 adet aperatif yiyeceklerin, çay ve kahvenin satılacağı dükkanlar yapıldı.     Neredeyse şehrin her mahallesinde bir çalışma var. Sosyal tesisler yeniliyor. Daha önce odaları dahi bulunmayan muhtarlara yeni çalışma ofisleri yapılırken vatandaşlara hizmet daha kolay sağlanıyor.   

 Düne kadar belediyenin Isparta’da spor tesisleri anlamında bir tane çalışması yoktu. Kente 32 Milyonluk proje kazandıran Başkan Başdeğirmen, Isparta tarihinde spora en çok değer veren bir Belediye Başkanı oldu. Belediye içerisinde kurulan Spor Müdürlüğü ile sportif faaliyetler düzenleniyor amatör sporculara ve kulüplere sahip çıkılıyor. Ayrıca güller diyarının futboldaki tek profesyonel takımı Ispartaspor’a en büyük desteği veren Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen veriyor. Ayrıca il dışında görev yapan spor adamlarını ve sporcuları da zaman zaman arayan Başkan Başdeğirmen, sporun en iyi tanıtım aracı olduğunu en iyi bilenlerden. Kent yatırımlarının yanı sıra  yazın yaşanan orman yangınlarında ilk imdada koşan Isparta Belediyesi oldu. Personeliyle birlikte geçen gündüz Sütçüler ve Çandır’da adeta karargah kuran Başkan Başdeğirmen,  ağustos ayında çıkan orman yangınında evleri zarar gören vatandaşların için yapım ve tadilatına devam ediyor. 7  evin yapımını ise Belediye üstlendi. Evlerden 2’sinin yapımı tamamlandı diğeri için çalışmalar sürüyor.

Öte yandan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in öncülüğünde kurulan Isparta Kent Hizmetlerini Destekleme Derneği aracılığıyla Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne kazandırılacak olan eğitim binasının temeli geçtiğimiz günlerde atılmıştı. Gelen önerilere kulak veren Başkan Başdeğirmen, açılış töreninde sitemizin kurucusu merhum Gazeteci Soner Toros’u da anarak, Buranın yapılmasını merhum Gazeteci Soner Toros istemişti. Şu an aramızda maalesef yok.  Allah rahmet eylesin, ruhu şad olsun. Ben de dedim ki; bizim belediyemizin öyle bir vazifesi yok. Oraya bir kaynak aktaramayız. Daha önce Isparta’ya kazandırdığımız okul gibi imece usulü ile yapalım bu işi diyerek kıvılcımı orada yaktık. İlk kıvılcımı vatandaşlarımızla yaktık. Burada belediyenin hiçbir ödemesi yok, devletimizden de aldığımız hiçbir şey yok. Siz vatandaşlarımızla yapıyoruz. Gittiğimiz hiçbir yerden boş dönmedik. Bizim insanımız paranın nereye gideceğini bilirse, kesinlikle reddetmiyor. Bu hizmetlere para vermek zenginlik işi değil. Parası olan değil gönlü zengin olan yapıyor” demişti.     Eğitimden, spora bir çok yeniliklere imza atan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gönül belediyeciliğiyle  ve projeleriyle  Isparta’ya değer katmaya devam ediyor.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi