Son yılların gözde ve başarılı okulu Gülkent Anadolu Lisesinin TEOG sınavlarında taban puanı 360'dan 420'ye yükseldi. Okulun üniversite sınav başarısı da arttı.

Geçtiğimiz yıllarda Isparta’nın tercih edilmeyen, Anadolu Liseleri arasında sıralamada en altlarda bulunan okulları arasında yer alan Gülkent Anadolu Lisesi artık en çok ter-cih edilen gözde okullarından biri oldu.

Okulun idaresi, öğretmeni, okul aile birliği ve velilerinin ortaklaşa yaptığı çalışmalar ve verilen emekler meyvesini vermeye başladı. Isparta ve çevre il - ilçelerde başarısı sürekli konuşulan Gülkent Anadolu Lisesi son 2 yıldır en çok tercih edilen liseler arasına girdi. Kısa sürede önemli başarılara imza atan, gündemdeki okul Gülkent Anadolu Lisesi TEOG sınavlarında yine en çok tercih edilen okullar arasında yer aldı ve taban puanda 60 puan birden yükselirken, yüzdelik dilimde de 7 basamak birden atladı.    

2013 SBS'de 360 olan Gülkent Lisesinin taban puanı 2014 TEOG'ta 420 oldu. 2013 yılında Türkiye genelinde % 17'lik dilime giren öğrenciler Gülkent Anadolu Lisesini tercih ederken, bu yıl % 10'luk dilime giren öğrenciler tercih etti.

Yani Gülkent Anadolu Lisesi hem taban puanda adeta patlama yaptı, hem de yüzdelik dilimde önemli bir mesafe kat etti.

TEOG sonuçlarının açıklanmasının ardından ise diğer okulları kazanan bir çok öğrenci Gülkent Anadolu Lisesine nakil olabilmek için başvuruda bulundu. Gülkent Anadolu Lisesinin başarısı sadece tercih edilme noktasında kalmadı. Geçtiğimiz yıllarda üniversite sınavlarında adı hiç geçmeyen, üniversite sınav sonuçlarında ciddi başarısızlıklar yaşayan okulda çalışmalar sonuçlarını vermeye başladı. Son yıllarda Gülkent Anadolu Lisesi öğrencileri üniversite sınavlarında önemli başarılar elde ediyor. Türkiye'de ilk 5 bine öğrenci sokma başarısı gösteren Gülkent Anadolu Lisesi mezunları Hukuk Fakültesi'nden, Mühendisliğe, sağlık alanındaki fakültelerden, öğretmenliğe kadar hemen hemene her alanda üniversite kazanma başarısını gösteriyorlar.

Geçtiğimiz yıllarda aldıkları puanla sadece üniversiteye girmek isteyen mezunlar, artık, kazanma ihtimali olan okulları beğenmeyip, tercih yapmayıp, yeniden hazırlanma noktasına geldiler.
 
Gülkent Anadolu Lisesinin son dönemlerdeki başarısından büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten veliler, özellikle okul idaresi ve öğretmenlere teşekkür ediyorlar. Veliler görüşlerini şöyle dile getiriyorlar:

"Okulumuzun müdüründen, müdür yardımcılarına ve bütün öğretmenlerine kadar herkesin emeği çok büyük. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek az olur. Üniversite başarılarımız giderek artıyor ve artacak. Çünkü okulumuzu tercih eden öğrencilerin başarı yüzdeleri geçtiğimiz yıllara göre çok daha yüksek. Kısa süre içinde okulumuzun en gözde okullar arasına girmesini sağlayan idarecilerimize ve öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek az olur."

2014 Üniversite sınavlarında Gülkent Lis-esinin 103 öğrencisi üniversiteyi kazanma başarısı gösterdi.