Festival süresince 60 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan Ardıçlı Köyüne bugünlerde Hollanda, Almanya, Kore gibi ülkeler başta olmak üzere yerli ve yabancı turistler gelmeye devam ediyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Ardıçlı köyümüzü festival kapsamında başarılı bir şekilde tanıttık. Şimdi binlerce turist Ardıçlı’ya gelerek gülü görüyor, kokluyor ve huzur buluyor, köyümüzde turizmden ekonomik girdi sağlıyor” derken, Gül Fuarı ve Uluslararası Gül Festivalinin amacına ulaştığını belirtti.

Keçiborlu Ardıçlı Köyü Muhtarı Yakup Yolcu ve beraberindeki heyeti, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret ederek, Gül Fuarı ve Festivali kapsamında köylerinin pilot bölge seçilmesi ve tanıtılmasından dolayı teşekkür etti. Muhtar Yolcu, “Gerek Türkiye’nin gerekse dünyanın çeşitli ülkelerinden festival boyunca ve şimdilerde de köyümüze turist akını yaşıyoruz. Katılım oldukça iyi, patlama oldu diyebiliriz. Köyümüz gülcü bir köy. Sayın başkanımız bu yıl festival ayağında Ardıçlı köyümüzü seçti ve bizleri ihya etti memnun etti. Yapılan hizmette çok büyük, beklentilerimizin çok üzerinde gerçekleşti. Şahsım ve köy halkım adına teşekkür ediyorum. Yapılan hizmetten çok memnunuz. Festival sonrasında da turlar devam ediyor. Bunun sonu daha güzel olacak. Bu etkinliklerin devamını bekliyoruz. Başkanımız Ardıçlı’dan tonlarca gül dağıtılacak dedi. Bilhassa Anneler Gününde 17 bin ziyaretçiyi ağırladık ve bu günde on binlerce çiçek annelerimize dağıtıldı. Başkanımız sayesinde Ardıçlı köyümüzü Türkiye’nin yanı sıra tüm dünyaya da tanıtmış olduk” şeklinde konuştu.

Ardıçlı Köyü Muhtarı Yakup Yolcu ve ekibini ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, güzel bir fuar ve festivalin geride bırakıldığını söyledi. Festival ayağında Ardıçlı Köyünü pilot bölge seçtiklerini hatırlatan Başkan Günaydın, dünyanın dört bir yanından misafirlerin köye gelerek gülü gördüğünü, kokladığını ve huzur bulduğunu kaydetti. Ardıçlı’nın tanıtımında başarılı olunduğunu aktaran Günaydın, “Ardıçlı gül konusunda Isparta’nın tanınmış yerlerinden birisi haline geldi. Festival ve fuar boyunca köyümüze Anneler Gününde 17 bin olmak üzere toplamda 60 binin üzerinde ziyaretçi geldi ve halen daha köyümüze yurt içi ve yurt dışından turlar gelmeye devam ediyor. Amacımıza ulaştık. Festival bitti ancak Hollanda, Almanya başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından turlar gelmeye devam ediyor. Isparta gülünün güzelliği, muhteşemliği dünyada geniş kitleye yayılmıştır.  Bu faaliyetlerimizi ilerleyen senelerde de devam ettirmek istiyorum. Muhtarımıza ve ziyarete gelen konuklarımıza teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.