ISPARTA - Gülçiçeği üretiminde lider konumda olan Güneykent'te gül hasatı Güneykent'in Genç Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün'ün Pratik düşünmesiyle turizm sektörüne dönüştü. (Festival Programı ve Ücretsiz Otobüs Sefer Saatleri Haberimizin en altındadır)

Dünyada önemli bir gül üretim noktası olan Güneykent'te düzenlenen Gül Festivali, Gül Hasat töreni ile birleşince binlerce kişi beldeye geldi.

Gül turizmi kapsamında iki ay süren hasat zamanında, Güneykent’e yurtdışı ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilere ilk olarak gül bahçelerinde gül toplatılıyor, geçen yıl olduğu gibi bu yılda gül toplama ile yapılan Festival etkinliği genişletildi, çocuk eğlence grupları ve satış noktaları artırıldı, Ünlü sesler ve mehteran gösterileri eklendi.

Gül toplama turlarında ziyaretçiler, Gülbirlik’e ait 1950’li yıllarda inşa edilen ve 1870’li yıllarda bir gemiden sökülerek montajlanan buhar makinesinin bulunduğu müzeyi geziyor. Ardından modern fabrikada gül havuzunda fotoğraf çektiriyor. 

Isparta Güneykent Belde Belediyesi Başkanı Fahrettin Gözgün, Gül hasat sezonunun başladığını, bunu genişletilmiş bir festivale dönüştürerek beldeye binlerce yerli ve yabancı turistin getirilmesini, Belde ekonomisine katkı sağlaması amacıyal satış noktaları oluşturulduğunu, etkinlikler kapsamında çocuklara gençlere ve yaşlılara hitap edebilecek her türlü aktiviteyi yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

Gül çiçeği sezonu kapsamında Belediye Başkanlığı tarafından Gül Festivali'nin henüz yeni bir gelenek olmasına rağmen bu yıl bayramla'da birleşmesi hasebiyle müthiş bir ilgi olduğunu kaydeden Gözgün, festivallerin bir bölgede yetişen özel ürünlerin tanıtım konusunda, bölge inanının ekonomisinin canlanması kapsamında büyük katkısı olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz aylarda ilginç bir videoyla Türkiye gündemine oturan genç başkan Fahrettin Gözgün, yurt içi ve yurtdışından sadece festial kapsamında 20 bin ziyaretçi beklediklerini belirtti.