Isparta İl Emniyet Müdürü Metin Akay’ın daveti üzerine Halıkent Polisevinde bir araya gelen emniyet teşkilatı ve yerel medya, gündeme ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

ASAYİŞTE YEREL MEDYANIN ÖNEMİ BÜYÜK

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan’ın kısa selamlama o konuşmasıyla başlayan toplantıda, Isparta İl Emniyet Müdürü Metin Akay, önemli açıklamalarda bulundu.

Huzurun sağlanmasında yerel medyaya ile birlikte dayanışma içersinde çalıştıklarını ifade eden İl Emniyet Müdürü Metin Akay; “Isparta’da huzurun sağlanmasında yerel medya olarak önemli bir görevi ifa etmektesiniz. Bu kapsamda dayanışma içerisinde birlikte çalışıyoruz. Biz bu anlayışı ve dayanışmayı arttırarak devam ettirmeliyiz” dedi.

HALKIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ EN ÜST SEVİYEDE

Isparta’nın güvenlikte Türkiye ortalamasının üstünde olduğuna dikkat çeken Müdür Akay, “Asayiş olaylarında Isparta % 93’lük başarısıyla Türkiye ortalamasının üstündedir. Bu başarıyı sağlayan tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Amacımız; asayiş ve huzurun en yüksek seviyeye ulaşmasını sağlamaktır. Bu kapsamda gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Biz güvenlik güçleri olarak Isparta halkının can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla daha fazla çalışıyoruz” diye konuştu.

ÖNLEYİCİ KOLLUK FAALİYETLERİ ÖNEMLİ

Son olarak 2019 yılının değerlendirmesini yapan Isparta İl Emniyet Müdürü Metin Akay; “Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda önleyici kolluk faaliyetlerine büyük önem vermekteyiz. Bu talimat doğrultusunda çarşı ve mahalle bekçi görevlendirmeleri, güven masası projesi, halkın yoğun olduğu bölgelerde motorize ekiplerimiz, toplum destekli polislik

çalışmaları, il merkezinde bulunan toplam 246 adet park ve bahçelerde asayiş ve güvenliğin sağlanması ve 6284 sayılı kanun kapsamında kadına şiddet olaylarında titizlikle çalışmaktayız. Bu kapsamda halkımızın güven ve huzuru her zaman en yüksek seviyede sağlanmaya devam edilecektir” dedi.

Samimi bir havada geçen toplantı karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.