Isparta Valiliği'nin desteği ile Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Babacan, 2.Meşrutiyet döneminde Isparta milletvekilliği ve belediye başkanlığı görevinde bulunan Böcüzade Süleyman Sami'nin "Isparta Tarihi" isimli kitabını yeninden yayımladı. 750 sayfadan oluşan ve 2 bin adet basılan kitap başta bakanlıklar olmak üzere ilgili yerlere gönderildi.
 
Kitap hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Vali Memduh Oğuz, İlim Şehri Isparta Projesi kapsamında bu kitabın önemli bir kaynak olduğunu söyledi.Eserin yanında Böcüzade Süleyman Sami'nin Isparta Ahalisine Beyannamesi ve Şehir Mektupları adı eserinin de yeniden düzenlendiğini aktaran Vali Oğuz, "Isparta Tarihi" adlı eserde ilin tüm yönlerinin ayrıntılı olarak ele alındığını belirtti.
 
Eserin İlim Şehri Isparta projesinde önemli kaynak eserlerden biri olarak gördüğünü belirten Vali Oğuz, "Bu kitabın hem ilim dünyasına hem de Isparta'ya kazandırmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Isparta'nın hem tarihinde hem Süleyman Sami Efendi'nin yaşadığı dönemin kesitindeki durumuna bakarak ilim Şehri Isparta konusunda çok sağlam gerekçeler elde ettik. Bu proje gerçekleşirse Süleyman Sami Efendiye teşekkür borcumuz var" diye konuştu.
 
Böcüzade Süleyman Sami'nin Isparta'yı temsil etmiş bir ilim adamı olduğunu belirten Vali Oğuz, "Hem kendi zamanını hem de Isparta'nın tarihini kayda geçirmiş. Bu bakımdan Isparta çok şanslı bir vilayet. Çünkü böyle bir kaynak her vilayete nasip olmuyor. Aynı zamanda şehir mektepleri olarak bilinen beyannamesini de kütüphaneye kazandırdık. Isparta için altın değerinde iki kaynak kazandırıldı. Tüm devlet adamlarımıza bakanlarımızın tamamına gönderildi" ifadelerini kullandı.