31 Mart seçimleri uzun bir maratonun ardından Isparta’nın lehine bir sonuçla tamamlandı.

Sürpriz mi?

Değil elbette.

Kamuoyunda AK Parti Adayı Şükrü Başdeğirmen’in seçileceğine kesin gözüyle bakılıyordu zaten.

Şükrü Bey, daha aday adayı olmamışken, 16 Kasım’da “AK Parti Isparta’yı nasıl kazanır?” başlıklı yazımızda “Şükrü Başdeğirmen aday gösterilirse AK Parti maça sahanın ortasında değil penaltı atışıyla başlayacak, bizden söylemesi” demiştik.

Sonucu öngörebildiğimiz için övünmüyoruz zira Sayın Başdeğirmen’in kazanma şansına baktığımızda “Görünen köye kılavuzun istenmemesi” gibi bir pozisyonla karşılaşıyorduk.

OY ORANINDA YANILDIK

Şükrü Başdeğirmen’in aday gösterilmesi durumunda “AK Parti’nin kazanma şansının çok yüksek” olduğunu tutturduk ama oy oranı konusunda açık söylemek gerekirse yanıldık.

Özellikle Yusuf Ziya Günaydın’ın yüzde 30’larda bir orana ulaşacağını tahmin etmemiştik. Zaman zaman fikrimizi soran vatandaşlara Günaydın için “Partisinin oyu yüzde 13’lerde, haydi başkanlık avantajını kullanarak 10 puan arttırsa bile en fazla yüzde 23 oranında oyu ancak alır” diyorduk.

Neyse önemli olan netice…

ŞADİYE BAŞDEĞİRMEN’İN EMEĞİ

Yaklaşık 40 yıldır bu meslekle uğraşıyorum. Çok il gezdim ve çok sayıda seçim haberi yaptım. Şadiye Başdeğirmen gibi, eşine bu kadar yakın duran bir kadın görmedim.

Rahmetli Turgut Özal’ın eşi Semra Özal da çok aktifti. Semra Hanım, “Türk Kadınını Güçlendirme Vakfı-Papatyalar” diye de bir oluşum gerçekleştirmiş ve Türk siyaset sahnesinde oldukça da kabul görmüştü. Ama Şadiye Hanım kadar birebir eşinin yanında olduğunu hatırlamıyorum.

Şükrü Bey’in isminin açıklandığı ilk günden, seçim çalışmasının son gününe kadar AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’in olduğu hemen hemen her karede Şadiye Hanım’ı izledik…

Şükrü Başdeğirmen’in adaylık için ismi yeni açıklanmıştı. Görüşmek için iş yerine gitmiştik. O sırada İstanbul’dan gelen bir ajansın fotoğraf çekimi vardı. Şükrü Bey’le çekimlere verilen bölümde görüşmeye başladık. Yarım saat sürmemişti bir de baktık Şadiye Hanım araya girdi ve çekimlerin devam edeceğini hatırlattı. Özel Kalem Müdürü, danışman, asistan… Ne derseniz deyin, Şadiye Hanım, sandığa kadar olan yaklaşık 3 aylık süreci çok iyi yönetti…   

Demek ki “Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır” sözü boşuna söylenmemiş.

Şadiye Hanım’ın, Şükrü Bey’in seçilmesinde gerçekten çok emeği oldu. Tabii kızı Mürüvet Hanım’ı da unutmamak lazım.

Aslında Başdeğirmen ailesini kutlamak gerekir; hanım, kız, yeğen… Aile fertleri ilk günden son güne kadar seferber oldular…

Hedefin ilk aşaması başarıyla tamamlandı. Şimdi sıra ikinci ve daha uzun; tam 5 yıllık süreçte.

Şükrü Başkan’ı çok önemli hizmetler bekliyor.

Elbette vaat edilen projeler için çalışmalara başlanacak. Belki daha fazlası yerine getirilecek.

Ama Sayın Başkan’ın “Gönül Belediyeciliği”ne daha fazla önem vereceğine inanıyoruz. Zira hak, hukuk ölçüsüne “altın tartar” gibi dikkatli bir şekilde özen göstermek ve “Gök kubbede hoş bir seda” bırakarak emaneti teslim edebilmek gerçekten çok çok daha önemli…