MHP Milletvekili eski adayı Bıçaklı, "Milletvekili seçilememiş de olsam hizmette sınır yoktur anlayışıyla Isparta için hep çalışacağım. Artık diplomatlık mesleğine geri dönmüş olacaksam da hemşerilerimin her türlü dert ve sorunlarını dinleyip çözüm aramaktan geri kalmayacağım" dedi.

12 Haziran genel seçimleri için MHP'den 2.sıra adayı olan ancak seçimi kazanamayan eski büyükelçi Dr. Hüseyin Avni Bıçaklı, Türkiye demokrasisinin ve Türkiye'nin tarihi açısından çok önemli olduğuna, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü yolunda adeta bir kader seçimi teşkil ettiğine inandığını söylediği 24. Dönem Parlamento seçim sonuçlarım değerlendirdi.

Isparta Milletvekili olabilmek için 10 Mart 2011 tarihinde diplomatlık görevini bırakarak MHP'den aday olduğunu söyleyen Hüseyin Avni Bıçaklı, "Seçim çalışmaları boyunca ve bu kısa süreçte Isparta için gelecekte neler yapabileceğimi, niçin milletvekili adayı olduğumu, projelerimi ve düşüncelerimi hemşerilerime değişik ortam ve platformlarda her fırsatı kullanarak anlatmaya çalıştım. Bu yola çıkarken önce kendime, aklıma ve yüreğime, bilgi ve deneyimime, daha sonra da siz değerli hemşerilerime güvendim. Şükürler olsun ki sevgili hemşerilerim beni bağırlarına bastılar. Şahsıma çok büyük bir ilgi ve teveccüh gösterdiler" dedi.

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan eski Büyükelçi Hüseyin Avni Bıçaklı şu görüşlerde bulundu:

"Seçimler bitmiş ve milletvekilleri seçilmiştir. Vatanımıza, milletimize ve Isparta’mıza hayırlı olsun diyor ve hepsini tebrik ediyorum. Bu vesileyle, seçim sürecinde emeği geçen ve keza sandık başına giden herkesi demokrasimize yaptıkları katkı için, yarattıkları demokrasi zenginliği için kutluyorum. Önemli olan Türkiye ve Türk Milletine ve keza . Isparta’ya hizmet etmektir.

Şimdi artık tüm Ispartalılar olarak, tüm parti teşkilatlan olarak, milletvekilleri olarak birlikte kenetlenmek, el birliği, gönül birliği ve güç birliği oluşturarak vatanımıza, milletimize, devletimize ve Isparta’ya hizmet etmek zamanıdır.

Seçim çalışmalan boyunca ne kadar çok Ispartalı olduğumu, Isparta’yı ne kadar çok sevdiğimi bir kere daha anladım. Milletvekili seçilememiş de olsam hizmette sınır yoktur anlayışıyla Isparta için hep çalışacağım. Artık diplomatlık mesleğine geri dönmüş olacaksam da hemşerilerimin her türlü dert ve sorunlarını dinleyip çözüm aramaktan geri kalmayacağım.

Aday adaylığım ve adaylığım süresince her zaman yakın tüm hemşerilerime, Parti İl, İlçe, belde başkan ve üyelerimize, köy ve mahalle temsilcileri, teşkilat mensuplarımız ve Belediye Başkanlarına, basın mensuplarına ve habercilerine yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca bu süreçte, bana inanılmaz derecede manevi destek veren ve her an yanımda gördüğüm isimlerini sayamayacağım uzaktan
yakından çok sayıdaki partili partisiz yol arkadaşlarıma içtenlikle . teşekkürler ederken, yaşamım boyunca da Ülkücü Türk milliyetçiliği iradesinin ve Atatürkçü düşüncenin yolunda olacağımı belirterek saygılar sunuyorum.