Isparta’nın yıllardır peşinden koştuğu, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları Eyüp Avcular, Hasan Hüseyin Kaçıkoç ile Şükrü Başdeğirmen’in büyük emekleri olan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in başından-sonuna kadar takip ettiği Kara Havacılık Okulu Projesi için büyük gün geldi-çattı. Isparta için tarihi gün: 1 Eylül.

440 PERSONELİN TAYİNİ ISPARTA’YA

Egazetem.net ve son32’nin edindiği bilgiye göre, yabancı devletlerin askerlerinin ve Türk askerlerinin havacılık eğitimi adına önemli bir misyon üstlenen Etimesgut’taki Kara Havacılık Okulu’nun taşınma işlemi 1 Eylül’de tamamlanacak. Süleyman Demirel Havalimanı bitişiğinde yapımına başlanan iskan tesisleri, hangarlar ve pistler hazır hale getirildi. Ankara Kara Havacılık Okulu’nda görevli 440 subay ve astsubayın tayini Isparta’ya çıkarıldı. Bu hafta eğitim amacıyla kullanılan hava araçları Isparta’da olacak. Komuta kademesinin de ağustos ayı içerisinde göreve başlaması bekleniyor. Genelkurmay Başkanlığı’nın Isparta Kara Havacılık Okulu’nun 1 Eylül’de eğitime başlaması yönünde talimat verdiği öğrenildi. Isparta Kara Havacılık Okulu’nda Türk askerleri ile yabancı devletlerin askerlerine havacılık eğitimi verilecek.

1.ALAY DA GELECEK

Bu arada Havalimanı yanında kara havacılık adına yatırımlar devam edecek. Ankara’daki 1.Kara Havacılık Alayı’nın da taşınma kararı kapsamında iskan tesisleri inşaatına 2020’ye kadar devam edilecek. Bu inşaatların da tamamlanmasıyla birlikte 1.Alay da Isparta’da konuşlanacak.