Isparta Belediyesi’ni de ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın  Bakanlığıyla ilgili yatırımlarını içeren dosyaları alarak ilgileneceklerinin sözünü verdi.

Belediye Başkanı  Yusuf Ziya Günaydın, Bakan, Eroğlu'dan Aksu ilçesinde akan suyun cazibesiyle Isparta'ya getirilip, Darıderesi barajında kuraklık olması durumunda menba kalitesindeki bu suyun içilmesi için destek istedi.

Bakan Eroğlu'da bununla ilgil dosyayı aldı. Ayrıca Başkan Günaydın, artıma tesisine yapılacak su fabrikası için de destek istedi.  

ISPARTA BELEDİYESİNE 15 MİLYON LİRALIK KÂR

Daha önce Isparta Belediyesi’nin Eğirdir Gölü’nden su aldığını ve 15 milyon TL’lik enerji bedeli ödediğini hatırlatan Bakan Eroğlu, “ Bunun üzerine Darıderesi 1 Barajı’nı yaptık. Ardından mevcut barajın üstüne bir baraj daha yapılıyor. Ayrıca Andık Projesi ile 250 metre terfiden kurtulmuş oluyorsunuz.

Aksu’dan getirmek istediğiniz su kaynağı projesini de inceleyeceğiz. Sizin 1 milyonluk nüfusunuzun içme suyu ihtiyacı karşılayacak projeleri yapıyoruz” dedi.  

Bakan Eroğlu, Başkan Günaydın’a  Hayvan Barınağı projesinden dolayı da teşekkür ederek güzel bir proje yapıldığını söyledi.