Belediyeye yönelik operasyon sonrasında 15 Ocak 2011 tarihini 'Isparta'ya hizmette milat' olarak ilan edip çalışmalarını hızlandıran Günaydın, 9 Eylül 2017 tarihini de yeni bir milat olarak görüyor. Isparta, 3 yıl aradan sonra Bahçeli'yi ağırlayacak.

110 Milyon TL'lik temel 23 Milyon TL'lik açılış

MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli'nin Isparta programında Isparta Belediyesi'nin 23 milyon TL'lik yatırıla yapımını tamamladığı 2 eserin açılışı yapılacak, ihale süreci tamamlanan 110 milyon TL'lik 2 projenin de temeli atılacak.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın için 15 Ocak 2011 tarihinden sonra ikinci milat: 9 Eylül 2017. Sonrada FETÖ izi tespit edilen Isparta Belediyesi'ne yönelik operasyon sonrasında 15 Ocak 2011 tarihini Isparta için milat ilan edip, çalışmalarını ve yatırımlarını hızlandıran Günaydın, ikinci milat tarihini de 9 Eylül 2017 olarak belirledi. Isparta'nın ikinci miladı 15 Ocak 2011'de olduğu gibi MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin katılımı ile başlatılacak. Cumartesi günü karayolu ile 11.30'da ilimize gelecek olan MHP Genel Başkanı Bahçeli, Isparta Belediyesi tarafından yatırımı tamamlanan maliyeti 23 milyon TL olan iki eseri hizmete açacak. Bu törende ihale süreci tamamlanan 110 milyon TL maliyetli 2 projenin de temeli atılacak. Belediye, 9 Eylül miladı için 9 ayrı açılış ve temel atma töreni hazırladı. Devlet Bahçeli'nin adı verilen Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki törende binlerce kişiye yemek ikram edilecek. Bahçeli, burada halka hitap edecek. İşte Belediye'nin 9 Eylül miladına konu olan eserler:

AÇILIŞI YAPILACAK PROJELER

1) Gökkubbe Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi: Isparta Belediyesi'nin iki ayrı ihale ile 15 milyon TL'ye malettiği Gökkubbe Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ne Belediye Meclisi kararıyla MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin ismi verildi. Bu zamana kadar içerisinde çok sayıda fuar, festival ve etkinliğin gerçekleştirdiği Gökkubbe, bu alanda çok önemli bir boşluğu doldurdu. Gelecekte Isparta'yı fuar merkezi yapacak proje 35 bin m2 alan üzerinde 9 bin m2 olarak farklı bir mimari de inşa edildi. Proje kapsamında 2800 m2 oturma alanına sahip 3 katlı 250 araç kapasiteli otopark bulunuyor. 

2) Devlet Bahçeli Caddesi: Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi ile İstanbul yolu üzerindeki bağlantıyı sağlayan ve Isparta'nın en önemli gelişim merkezlerinden birisinde yer alan cadde, meclis kararıyla Devlet Bahçeli Caddesi olarak kayıtlara işlendi. 

3) Pirimehmet Katlı Otoparkı: Isparta Belediyesi'nin 8 milyon TL'ye malettiği Pirimehmet Katlı Otoparkı 5 kattan oluşuyor. 300 araç kapasiteli katlı otoparka LPG'li araçlar da park edebilecek. 

4) Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Manevi Kızı Ülkü ile birlikte heykeli: Özkanlar Kavşağı üzerien yapılan heykelin yüksekliği 8.25 metre. Tunçtan yapılan eserde Atatürk'ün heykel boyu 2.80 metre olarak planlandı. Kaide kısmında mermer üzerine Isparta gülü deseni işlendi. Heykelin yola bakan kısmında saat olacak.  Kaidenin içi vitrin olarak değerlendirilecek.

5) Gülpark ve Modernevler Parkı: IYAŞ Alışveriş Merkezi önü ve karşısındaki alanlardaki görüntü kirlilikleri ortadan kaldıralarak modern bir park yapıldı. Parkın içerisinde saat kulesi olacak. 

6) Türk Mimarisi Köprüler: Çayboyu üzerindeki 9 köprüde Türk mimarisi çalışmaları yapıldı. Şehir süsleme sanatı uygulamalarının yer aldığı köprülerde Isparta'ya önemli hizmetleri geçen Hafız İbrahim Demiralay ve Böcüzade Süleyman Efendi gibi kişilerin heykelleri yapıldı. Ayrıca köprü üzerinde elma, kiraz ve üzüm kompozitkleri yapıldı. 

7) Elizi Mağazası: Isparta Belediyesi'nin ISMEK kurslarında yetişenlerden oluşturduğu kadro tarafından yapılan el sanatları eserlerinin satışa sunulduğu mağaza Mimar Sinan Caddesi üzerinde açıldı. Elizi markalı ürünler 112 m2'lik mağazada sergilenecek ve satışa sunulacak.

TEMELİ ATILACAK PROJELER

1) Yeni Otogar ve Yaşam Alanı: Yeni Şehir Çünür'de 200 bin m2'lik alan üzerinde inşaatına başlanan Yeni Otogar ve Yaşam Alanı Projesi 95 milyon TL'ye maledilecek. 2 yılda bitirilecek olan Yeni Otogarv e Yaşam Alanı projesi kapsamında 93 metre yüksekliğinde Kültür Kule inşa edilecek. Kule içerisinde şehir manzaralı döner resteurant, halı-kilim müzesi ve toplantı salonları bulunacak. Yine proje alanında 20 bin m2 gül bahçesi ile 1400 araçlık açık ve kapalı otopark bulunacak. Şehirlererası Otobüs Terminali olarak yapılacak projede açık hava mağazalar da yer alacak. 

2) Etnografya Halı ve Kilim Müzesi Ernegenekon Ek Tesisleri: 8 milyon TL'lik yatırımla Gökçay girişinde Etnografya Müzesi inşa eden Belediye, burada ek müze inşaatı yapacak. 15 milyon TL'ye ihale edilen Ergenekon Ek Tesisleri, 3 bin m2 sergi alanlarıyla zigzag şeklinde inşa edliecek. Müzenin 486 m2'lik bir bölümünde Türklüğün ortaya çıkışını anlatan Ergenekon Destanı taşlara işlenecek.