Geçtiğimiz Cumartesi günü Belediye İşhanı 4. Katında bulunan İHH Temsilcilik Merkezi’nde düzenlenen kongreye, Derneğin eski ve yeni İl Temsilcilerinin yanı sıra dernek üyeleri katıldı.

SEZGİN; “ÇOK SAYIDA ÜLKEYE YARDIM GÖTÜRDÜK”

Kongrede ilk olarak, Temsilcilik görevini yeni Temsilci Osman Akçil’e devreden eski İl Temsilcisi İdris sezgin bir konuşma yaparak bu zamana kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Uzak hedeflere giden ilk adımların ilk başlangıçlar olduğuna dikkat çeken Sezgin, nerede bir acı varsa onun yüreklerde hissedilmesi gerektiğini söyleyerek; “Dünyanın neresinde olursa olsun bir insanın ayağına diken battığında bile biz acı duymalıyız. Biz İHH olarak bu acıyı duyuyoruz. İHH olarak bizler insanlığa olumlu katkı yapan faaliyetlerde bulunduk ve bundan sonra yeni göreve gelen arkadaşlarımız da bu faaliyetlere devam edecektir” deri.

“MAZLUMLARA VE YETİMLERE EL UZATTIK”

Gerek Dünya’da, gerek ülkemizde ihtiyaç sahibi çok sayıda insanın bulunduğuna dikkat çeken Sezgin, bu acı gerçeğe gözlerin kapanmaması gerektiğini bütün mazlum ve yetimlerin bir nebze de olsun çaresizliğine el uzatabilmek için birlik olma çağrısında bulundu.

“BİRÇOK ÜLKEDE SUKUYUSU AÇARAK İNSANLARI SUYA KAVUŞTURDUK”

Başta; Pakistan, Afganistan, Sudan, Malezya gibi bir çok ülkeye yardım götürdüklerini dile getiren Sezgin; “Bu ülkelerde olumusuzluklara maruz kalan binlerce vatandaşa maddi yardımları ulaştırabilmek için ciddi çaba sarf ettik. Tüm bu projeler Isparta’ya yakışır bir şekilde oldu. Yapılan tüm bu projelerin yanında ‘yetimlere destek’ kampanyası çerçevesinde babası olmayan binlerce çocuğa da yardım ulaştırdık. Isparta’da 2 bin 500 kişiye iftar yemeği dağıttık. Su kuyusu projelerimiz ise halktan gelen desteklerle devam etmektedir. Gerçekleştirdiklerimiz su kuyuları açma projeleri ile açılan su kuyuları sayesinde o ülkelerde milyonlarca kişi suya kavuşturulmuştur” dedi.

“BU İŞ GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE YAPILIYOR”

İHH çatısı altındaki tüm gönüllülerin görevinin anlam ve öneminin farkında olduğunu belirten Sezgin, İHH gönüllülerinin bu görevlerini büyük bir sorumluluk altında yerine getirdiğini kaydetti. Yönetimdeki uyumluluk ve özveriyle gerekli hizmetleri gerçekleştirmek adına gayret sarf edeceklerini dile getiren Sezgin, katkıda bulunan herkese teşekkürlerini iletti ve görevi devrettiği yeni İl Temsilcisi Osman Akçil ile yeni yönetimine görevlerinde başarılar diledi.

AKÇİL; “İHH’YI BULUNDUĞU NOKTADAN DAHA İLERİYE TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

İnsani Yardım Vakfı Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil de konuşmasında, İHH’yı bulunduğu noktadan daha ileriye götürmek için ellerinden gelen çabayı sarfedeceklerini belirterek, “Derneğimizi bugünlere getiren önceki yönetici arkadaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İŞTE ISPARTA İHH’NIN YENİ YÖNETİM ORGANLARI:

Kongrede daha sonra yeni yönetim kurulu ve diğer komisyonlar belirlendi ve üyeler tarafından oy birliği ile kabul edildi. Buna göre Isparta İHH’nın;

Yönetim Kurulu: Osman Akçil, Yalçın Baysan, Sezgin Kel, Prof. Dr. Cengiz Kayacan, Av. Ali Osman Altunbaşak, İbrahim Uğur Demiralay, İsa Aytuna.

Denetim Kurulu: Aykut Tezcanlı, Orhan Ünal, İsmail Hakkı Uysal.

Genç İHH: Sezgin Kel, Uğur Erpolat, Mehmet Ali Kabataş, Melih Şah Şirin, M. Emin Akçay, Ali Songur, Yasin Akkaya, Ahmet Karabacak, Furkan Ruhi Kardaş.

Sosyal Medya ve Tanıtım Komisyonu: Uğur Demiralay, Yunus Özler, Adnan Güney, Adnan Çelik, Uğur Erpolat, Sezgin Kel, Ahmet Karabacak.

Yurtiçi Yardım ve Yetim Birimi: İsa Aytuna, Ali Çil, Osman Tığlı, İsmail Kara, İ. Uğur Demiralay, Emrah Doğan, Veyis Kavaş, Fevzi Aydoğdu, Seyfi Yıldız, Mehmet Erdoğan, Mücahit Demir, Celal Torhan, Selahattin Çetinkaya, Orhan Ünal.

Esnaf Birimi: Yalçın Baysan, Kamil İnci, Ramazan Akçay, Hüseyin Tunçbilek, Selahattin Çetinkaya, Mehmet Erdoğan, H. İbrahim Kardaş, Mustafa Senirli.

Eğitim Birimi: Ruhi Uygun, Hüseyin  Özçelik, İdris Sezgin, Ali Tabur, Abdullah Uygun, Salih Aslan, Sezgin Kel, Uğur Erpolat, Hasan Oruç, Ahmet Çelik, Ramazan Toker, Mehmet Aslan, Orhan Çelik, Veli Alparslan, Ali Kılıç, Cavit Güleç,

Diyanet Birimi: Hüseyin Tunçbilek, Orhan Tığlı, Yücel Durmaz, Himmet Gürdal, Adnan Güney, Durmuş Demirel, Emrah Doğan, Seyfi Yıldız, Fevzi Aydoğdu, H. Hüseyin Öztürk, Sami Aslancan.

Üniversite Birimi: Prof. Dr. M. Cengiz Kayacan, Prof. Dr. Abdullah Özsoy, Prof. Dr. Osman İpek, Prof. Dr. İshak Özgel, Prof. Dr. Adem Efe, Musa Cebeci, Ali İhsan Uğuz.

Kültür ve Sosyal Faaliyet Birimi: Prof. Dr. M. Cengiz Kayacan, Ali Tabur, Prof. Dr. İshak Özgel, Musa Cebeci, Salih Aslan, Selim Gümüş.

Uluslararası Öğrenci Birimi: Prof. Dr. M. Cengiz Kayacan, Musa Cebeci, Osman Tığlı, Abdülkadir Bulgurcu.