İHH Isparta Temsilciliği, Suriye’ye İnsani Yardım Organizasyonu çerçevesinde oluşturdukları 1 TIR dolusu un, gıda maddesi ve ilaçtan oluşan yardımı Suriye’ye gönderdi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği, insani yardımlarına tüm hızıyla devam ediyor. Temsilcilik, son olarak geçtiğimiz gün yedinci yardım TIR’ını da Suriye’de zor durumda bulunan vatandaşlara gönderdi. İl Temsilcisi Akçil;  “Suriye’deki savaştan dolayı aç – sefil kalan vatandaşların bir nebze olsun yüzlerini güldürebiliyorsak ne mutlu bize” dedi. 

YEDİNCİ YARDIM TIR’I YOLA ÇIKTI 

İçinde 10 ton un, 3 ton patates, ilaç ve çocuk maması dolu olan TIR geçtiğimiz gün Hediye Un Fabrikası önünde yapılan tören ve akabinde okunan duanın ardından, Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Daha önce Isparta İHH Yardım Derneği’nce toplanan 6 TIR gıdadan oluşan yardım malzemesi, geçtiğimiz Aralık ve Ocak aylarında Suriye’ye gönderilmişti. 

AKÇİL; “ORADAKİ VATANDAŞLARIMIZ DA BİZİM DİN KARDEŞİMİZDİR” 

İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı uğurlama töreninde bir konuşma yapan İHH Isparta Temsilcisi Osman Akçil, konuşmasında Suriye’de Esed rejiminin oradaki milyonlarca Müslümana adeta eziyet çektirdiğini belirterek; “Bilindiği gibi ülkemizin dört bir yanında adeta ateş çemberi söz konusu. Bunlardan birisi de Suriye. Orada binlerce Müslüman kardeşimiz Esed zulmü altında inliyor. Orada din kardeşlerimiz bombalanıyor ve çoluk – çocuk demeden, yaşlı – genç demeden öldürülüp katlediliyorlar. Türkiye ve Isparta olarak biz bu zulme seyirci kalamayız ve kalmıyoruz da. Onun için elimizden gelen her türlü yardımı kendilerine gönderiyoruz. 


“SURİYE’YE 10 TON UN, 3 TON PATATES VE ÇEŞİTLİ GIDA MADDELERİ GÖNDERİYORUZ” 

Bu zulmün bir an önce durması temennisinde bulunuyoruz ve orada zulüm gören, günlerce yiyecek – içecekten uzak aç yaşamak zorunda bırakılan kardeşlerimize yardım adına çorbada tuzumuz bulunsun istedik. Bu doğrultuda bu zamana kadar Aralık ve Ocak ayları içerisinde 6 TIR dolusu gıda, giyecek ve yiyeceklerden oluşan malzemeleri Suriye’ye göndermiştik. Bugün ise yedinci yardı TIR’ımızı Suriye’deki kardeşlerimize gönderiyoruz. Din kardeşlerimizin ihtiyaçlarına bir nebze olsun katkımızın olması bizi son derece mutlu edecektir. 


YARDIM TIR’LARI DUALARLA UĞURLANDI 

Yardım TIR’ını uğurlama töreninde İl Temsilcisi Akçil’in konuşmasının ardından, Suriye’deki tüm mazlumların kurtuluşuna ulaşması ve Esed rejiminin bir an önce devrilmesine dair yapılan duanın ardından yardım Yardım TIR’ı yola çıktı. 


YARDIMI TAMPON BÖLGEYE TESLİM EDECEK 

Isparta İHH Temsilciliği tarafından gönderilen yardım TIR’ın Hatay Reyhanlı’da bulunan Cilvegözü Sınır kapısından geçirilerek, bizzat Suriye sınırında oluşturulan tampon bölgedeki yardım sahasına ve oradan da mağdur halka ulaştırılması hedefleniyor.