Bu etkinlikler kapsamında 03.10.2017 tarihinde Isparta İl Müftülüğü tarafından Gökçay mesireliği DSİ Sosyal tesislerinde program icra edildi. Bu yıl ki teması “Cami Şehir ve Medeniyet” olarak belirlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Galip AKIN, haftanın anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmalarında Sayın AKIN özetle şunları söyledi:

“İslam’ı tüm yönleriyle doğru anlamanın yolu Müslümanların imar ettiği şehirleri ve medeniyet algısını anlamaktan geçer. İslam gittiği her yerde medenî bir yaşam şekli kurmuş ve yaşatmıştır. İslam, İnsanlar ortaçağ karanlıklarında insana ve insanlığa yakışmayan bir yaşam tarzı içerisindeyken medeniyeti kurmuş ve insanların medeni bir şekilde yaşamasını sağlamıştır. İslam’da din, medeniyet ve şehir birbirinden ayrılmayan bir üçlüdür. Şehirler medeniyetin kalbidir. Medeniyetin tohumları şehirlerde atılır ve bu tohumlar şehirlerde filizlenir. Medine (şehir) olmadan medeniyet olmaz. Cami de medinenin (şehrin) kalbidir. Din olmadan Medine olmaz medeniyet olmaz. Şehirler islamın merkezi olan camilerin varlığıyla hayat bulurlar. Camiler bu toplumun kültürel kodlarıdır, tapusudur, kimliğidir. Camiler hayatın merkezidir. Tarih boyunca olduğu gibi camiler günümüzde de toplumsal fonksiyonunu en güzel şekilde yerine getirmelidir.” Camilerin bu asli fonksiyonlarını yerine getirmelerinde ve sahip olduğumuz medeniyetin gelecek kuşaklara aktarılmasında din görevlilerinin önem ve sorumluluklarının altını çizen AKIN tüm din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik etti.

Program sonunda Isparta İl Müftülüğünün 2017 eylem planı çerçevesinde din görevlileri arasında yapılan Kuran Yolu Meal Tefsir sınav yarışmasında dereceye giren din görevlilerine ödülleri verildi.

Programda ayrıca Hafta münasebetiyle Diyanet-sen Isparta şubesi tarafından din görevlilerine yemek ikram edildi.