Isparta İl Özel İdaresi'ne 3 milyon 750 bin TL'lik 24 yeni araç alındı.
Yeni araçların tanıtımı için Valilik binası önünde tören düzenlendi.
Isparta Valisi Memduh Oğuz, törende yaptığı konuşmada, İl Özel İdaresi'ndeki araç filosunun yenilendiğini, alınan araçlarla ilçe, belde ve köylerde yarım kalan yolların tamamlanacağını belirtti. Yeni araçların taşıyıcı, greyder, silindir ve kepçeden oluştuğunu belirten Oğuz, ''3 milyon 750 bin TL'lik 24 yeni araçlar alındı, bunlar milletimizin bir emanetidir, bunları titiz kullanıp, hizmete dönüştüreceğiz'' dedi.
Araç filosunda çöp toplama araçlarının da bulunduğunu ifade eden Oğuz, ilçelerdeki ve merkeze bağlı beldelerdeki çöplerin de toplanarak toplama merkezine ulaştırılacağını kaydetti.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım da, iş makinelerinin büyük bir kısmının ömrünün dolduğunu ve bundan dolayı yenilemeye gittiklerini belirtti. İller Bankası'ndan 60 ay vadeli 3 milyon 750 bin TL'lik kredi aldıklarını ifade eden Yıldırım, bu para ile araç filosunu yenilediklerini kaydetti.
İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun da, tarafsız ve yansız hizmet ettiklerini belirtti. Isparta'da sağlık, spor, turizm alanındaki yatırımları daha ileriye götürme gayreti içinde olduklarını söyleyen Zabun, özellikle tarım alanında önemli çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Zabun, tarım, hayvancılık, meyvecilik alanında üreticilerin desteklenmesi, krediler sağlanması yönünde de çalışmalar yaptıklarını aktardı.
Yol İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Adnan Kocabaş da, 1976 model araçlarla hizmet ettiklerini artık Isparta köylüsüne son sistem araçlarla hizmet edileceğini belirtti.