İl Genel Meclisi, II Özel İdaresi’nin 2015 yılı bütçesini 58 milyon lira olarak onayladı. Meclis 6 milyon lira da borçlanma yetkisi verdi.
 
İl Genel Meclisinin Kasım ayı 20. toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Toplantıda Isparta İl Özel idaresi 2015 yılı Bütçe Tasarısı görüşülerek karara bağlandı. Bu doğrultuda ilk olarak 5 Kasım tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen İl Özel İdaresi 2015 yılı Bütçe Tasarısı Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanarak meclisin takdirlerine sunuldu.

MECLİS TEK GÜNDEM MADDESİYLE TOPLANDI

Meclisin 20. Ve Kasım ayı son oturumu sadece Bütçe konusu için yani tek madde ile toplandı. Bu doğrultuda gündemin birinci maddesinde yer alan; 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 45, Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 22-26. maddeleri gereğince hazırlanıp, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin (Mali Hizmetler Müdürlüğünün) Valilik Makamınca havaleli 28.10.2014 tarih ve 12480 sayılı teklifi ekinde sunulan İl Özel İdaresi 2015 Yılı Bütçe Tasarısının görüşülerek karara bağlanması konusu görüşülerek karara bağlandı.

BÜTÇE 52 MİLYON LİRA ANCAK, 6 MİLYONLUK DAHA BORÇLANMA YAPILACAK

Buna göre; Komisyon tarafından hazırlanan söz konusu raporda; gelir ve gider bütçe kalemleri tek tek belirtilerek 5302 Sayılı Kanunun 45 ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 29. Maddesi gereğince bütçenin tespit edildiği şekilde 52 milyon TL olarak komisyon tarafından belirlendiği ifade edilerek bütçe oylamaya sunuldu ve oy çokluğu ile kabul edildi. Ayrıca, yine komisyon raporunda köy alt yapı hizmetlerinde kullanılmak üzere yönetimin 6 milyon TL borçlanma yapmasını öngören bir teklif de yer aldı. İl Genel Meclisi'nin kararı ile İl Özel İdare Yönetimi ilerleyen aylarda 6 milyon TL'lik bir borçlanma yapabilecek.

MHP'LİLER BÜTÇEYİ YETERSİZ BULDU

Bu durum, İl Genel Meclisinde muhalefetin tepkisine neden oldu. MHP Grubu meclis üyeleri, 2015 yılı için belirlenen 58 milyon liralık bütçeyi yetersiz bularak itiraz etti. Tek tek onaylanan maddelere Ak Parti grubu ile CHP'nin 2 meclis üyesi onay verirken, oylama karşılık atışma ve tartışmaya dönüştü.

ARAZ; "BU BÜTÇE BU ŞEHRE DAR GELİR"
 
Bütçe görüşmelerinde konu ile ilgili olarak söz alan MHP Grup Sözcüsü Kerem Korhan Araz, söz konusu bütçenin hizmetler için çok yetersiz kalacağını belirterek; "Burada yatırımlara sadece ve sadece % 18'lik bir rakam ayrılmış. Bu son derece yetersizdir. Bu rakamın % 40 veya 50lerde olması lazımdır. Dolayısıyla 150 kiloluk bir adama 52 kiloluk adam giysisi giydirilmeye çalışılıyor. Bu bütçe bu şehre çok az gelecektir" dedi.

AKGÜL; "BÜTÇE BU RAKAMDA KALMAZ, DAHA DA YÜKSELİR"

Ak Parti Grup Sözcüsü Nail Yaşar Akgül de, Araz'ın bu eleştirilerine cevap vererek: "Muhalefetin söylemlerine katılmıyorum. Çünkü, biz bütçeyi her ne kadar 52 milyon lira olarak belirlediysek de, hem 6 milyonluk bir borçlanma yapılacak bu rakam 58 milyona çıkacak hem de ilave ödeneklerle bu rakam 80 milyon liraya kadar çıkabilecektir" dedi.