Kamuoyunda Torba Kanun tasarısı olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Isparta Ticaret Kültür Merkezi müteahhidinin Belediyeye olan borçlarının ödenmesi noktasında umut olmadı. Yüklenici firmanın belediyeye olan ceza borçlarını kapsamayan kanun Isparta Belediyesine ciddi bir gelir sağlamıyor.
 
Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren torba yasa Ticaret ve Kültür Merkezine yaramadı. Yasanın belediye alacaklarından su ve çevre temizlik ver-gisi borçlarına yapılandırma hakkı getirmesi, kira alacakları ve cezaları kapsamaması nedeniyle ITKM inşaatını yapan firmaya herhangi bir kolaylık getirmediği öğrenildi. Firma yetkililerinin inşaatın gecikmesi nedeniyle doğan ciddi miktardaki cezaya ise itiraz ettikleri ve yasal sürecin devam ettiği belirtiliyor.

Öte yandan torba yasanın belediye alacakları arasında en büyük kalemi oluşturan birikmiş kira borçlarını kapsamaması nedeniyle belediyenin torba yasadan büyük bir gelir beklemediği öğrenildi.

Belediye alacakları içinde birikmiş su ve çevre temizlik vergisi gibi kalemleri kapsayan torba yasa nedeniyle belediyeye yapılacak yapılandırma müracaatlarının düşük olacağı dile getiriliyor.