Kara Havacılık Okulu'yla birlikte Isparta'da konuşlandırılmasına karar verilen 1.Kara Havacılık Alay Komutanlığı için gerekli 25 iskan tesisinin proje ihalesi yapıldı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 3 ay içerisinde hem yarım Kara Havacılık Okulu inşaatının tamamlanması için hem de yeni iskan tesisleri için uygulama ihalesine çıkılması bekleniyor.

Isparta'nın en önemli kamu yatırımlarından birisi olan Kara Havacılık Okulu'nda yarım kalan iskan tesislerinin tamamlanması ile sonradan taşınmasına karar verilen 1.Kara Havacılık Alay Komutanlığı için gerekli tesislerin yapılması sürecinde önemli bir gelişme yaşandı.

Genelkurmay Başkanlığı, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Milli Savunma Bakanlığı'nca Ankara'dan Isparta'ya taşınmasına karar verilen 1.Kara Havacılık Alay Komutanlığı'nın iskan tesisleriçin proje ihalesine çıktı. 1.Alay için gerekli olan 25 iskan tesisinin mevcut 3200 dönümlük alanda projelendirilmesi için ihale yapıldı. Proje ihalesını kazanan Ankaralı firma, 3 ay içerisinde proje çalışmalarını tamamlayıp idareye teslim edecek.

BÜYÜK YATIRIM

Sonradan taşınmasına karar verilen 1.Kara Havacılık Alay Komutanlığı'nın Isparta'da yapılacak iskan tesisleri için yapılan proje ihalesinin önemi yarım kalan Kara Havacılık Okulu açısından da oldukça önemli. Zira, inşaat seviyesi yüzde 95 aşamasına gelen Kara Havacılık Okulu iskan tesislerinin tamamlanması için 1.Alay Komutanlığı için gerekli yatırımların ihalesi bekleniyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 3 ay içerisinde hem Kara Havacılık Okulu ikmal ihalesinin hem de 1.Kara Havacılık Okulu Alay Komutanlığı iskan tesisleri yapım işinin gerçekleştirilmesi bekleniyor. Isparta'ya 120 milyon TL'lik Kara Havacılık Okulu yatırımı yapan Genelkurmay Başkanlığı'nın 1.Kara Havacılık Alay Komutanlığı iskan tesisleriyle birlikte bir bu kadar daha yatırım yapması bekleniyor.

OKUL: 2017 SONUNDA ALAY: 2018 SONUNDA

Proje kapsamında Süleyman Demirel Havalimanı yanındaki 3200 dönümlük alanda Kara Havacılık Okulu iskan tesisleri ile 1.Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na ait iskan tesisleri yer alacak. Hangarlar ortak olarak kullanılacak. 1.Alay Komutanlığı, Kara Havacılık Okulu için yapılan pistleri kullanabilecek. Ancak pistlerde kısa mesafeli uzama yapılacak. İhalenin gerçekleştirilmesinden sonra yüzde 95'lik seviyeye gelen Kara Havacılık Okulu'nun 2017 yılı sonunda, 1.Kara Havacılık Alay Komutanlığı iskan tesislerinin ise 2018 sonunda ya da 2019 başında tamamlanması bekleniyor.