Isparta’da sivil toplum kuruluşların üst çatı konumunda olan Kent Konseyi mahallere inmeye hazırlanıyor. Yönergelerini hazırlayarak yol haritasını belirleyen Kent Konseyi, her mahallede seçeceği bir temsilci ile sorunlara daha hakim olmayı amaçlıyor. Bu kapsamda temsilcilik başvuruları alınacak.

Isparta Kent Konseyi’nde yeni seçilen yönetim çalışma yönergesini hazırladı. Bu kapsamda çalışma yönergesi ile birlikte Gençlik, Kadın ve Engelli Meclisi ile etik kurulun yönergeleri gerçekleştirilen genel kurulda kabul edildi. Kent Konseyi Başkanı R. Ziya Örmeci, amaçlarının daha sağlıklı çalışma grupları oluşturmak olduğunu ifade ederek, “Her mahallede bir temsilci oluşturmak üzere Kent Konseyi’nin daha aktif ve daha güncel konulara değinmesini sağlamak için tabana yayılmış olacağız. Biz bu konuda Isparta halkının desteğini bekliyoruz. Oonlar için yapmak istediğimiz çalışmaları paylaşacağız. Onların onayı ve kabulüyle yerel yönetimlerle birlikte çalışmaya da hazırız. Mahalle temsilcileri başvuranlarını internet sitemiz üzerinden alacağız. Sadece mahallelere yönelik değil Isparta’nın mastır planı üzerinde de çalışmalara imza atacağız. İlimizin geçmiş ve yeni değerlerini korumak amaçlı da çalışmalar yapacağız” dedi.

Isparta Kent Konseyi, çalışma yönergelerini belirlemek üzere seçimsiz olağan genel kurul toplantısı yaptı. Isparta Ticarete ve Sanayi Odası(ITSO)  toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurul toplantısına Kent Konseyi Başkanı R. Ziya Örmeci ve konsey üyeleri ile davetliler katıldı.  Kongrede divan başkanlığına Ziya Örmeci getirilirken, üyeliklere Prof. Dr. Mahmut Bülbül, İsmail Şevik ve Hasan Parlakyıldız seçildi.

YÖNERGELER KABUL EDİLDİ

Genel kurul toplantısında Kent Konseyi Çalışma Yönergesi, Gençlik Meclisi, Kadın Meclisi, Engelli Meclisi ile etik kurulu yönergeleri okunarak, oylandı. Yapılan oylamada yeni yönergeler kabul edildi.

YENİ DÖNEMDE BUNLARI UYGULAMAYA KOYACAĞIZ

Genel kurul hakkında bilgi veren Kent Konseyi Başkanı R. Ziya Örmeci, “Isparta Konseyi olarak görev aldığımız süre içerisinde değerlendirmeleri yaptık. Bu süreçte İçişleri Bakanlığı’nın belediyeler kanunu içerisinde oluşturduğu ayrıca Resmi Gazete’nin 25874 sayılı ve 13.07.2005’te belirttiği kurallar çerçevesinde Isparta Kent Konseyi’nin çalışma yönergesini, Kent Konseyi Gençlik, Kadın ve Engelli Meclisi ile etik kurulunun çalışma yönergelerini hazırladık. Yasal çerçeve içerisinde hazırlanan yönergeler üyelerimizle paylaşılacak ve yeni dönem içerisinde bunu uygulamaya koyacağız” dedi.

MAHALLE TEMSİLCİLERİ BELİRLEYECEĞİZ

Amaçlarının daha sağlıklı çalışma grupları oluşturmak olduğunun altını çizen Örmeci, “Bu çalışma gruplarımızda yeni katılacaklara bir duyuru yapacağız.  İnternet sitemizi hazırladık. Bu internet sitemiz üzerinden arkadaşlarımızın müracaatlarını almaya başlayacağız. Her mahallede bir temsilci oluşturmak üzere Kent Konseyi’nin daha aktif ve daha güncel konulara değinmesini sağlamak için tabana yayılmış olacağız. Biz bu konuda Isparta halkının desteğini bekliyoruz. Biz onlar için yapmak istediğimiz çalışmaları paylaşacağız. Onların onayı ve kabulüyle yerel yönetimlerle birlikte çalışmaya da hazırız” şeklinde konuştu.

ISPARTA’NIN MASTIR PLANI ÜZERİNDE DE ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ

Mahalle temsilcileriyle sorunları mahallelerden tespit ederek başlayacaklarını ifade eden Örmeci, şunları söyledi: “Sadece mahallelere yönelik değil Isparta’nın mastır planı üzerinde de çalışmalara imza atacağız. İlimizin geçmiş ve yeni değerlerini korumak amaçlı da çalışmalar yapacağız.

EKONOMİ KONFERANSI DÜZENLEYECEĞİZ

Birkaç çalışmamız olacak. Bunlardan bir tanesi ekonomiyle ilgili. 9-11 Mart’ta Kent Konseyi olarak Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Belediyesi işbirliğinde bir ekonomi konferansı düzenleyeceğiz. Bu konferansa Gazi Üniversitesi’nden akademisyenler katılacak. Aynı zamanda SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden değerli hocalar da iştirak edecek. Burada Isparta ve Türkiye ekonomisi konuşulacak.

ISPARTA’NIN DÜNÜNÜ, BUGÜNÜNÜ VE GELECEĞİNİ KONUŞACAĞIZ

Bundan sonraki süreç içerisinde de mümkün oldukça Isparta’daki birçok sivil toplum örgütlerini de yanımıza almak suretiyle yerel yönetimlerden taleplerimiz olacak. Isparta’nın dünü, bugünü ve yarını konulu bir toplantı düzenleyeceğiz. Bu toplantıda bahar aylarında olacak.

ISPARTA İÇİN ETKİNLİKTEN ÇOK İCRAATI DA ORTAYA KOYMAMIZ LAZIM

Isparta üzerinde söz sahibi olacağız diyebiliriz. Bugünkü değerlendirme de bunu içeriyor. Önce hangi çerçeve içerisinde çalışacağımızı çizmeliyiz ki sonra planlama yapmalıyız. Bu planlamayı yaptık. 2 etkinliğimizi hazırladık. Ama Isparta için etkinlikten çok icraatı da ortaya koymamız lazım. Fakat bir yerden başlamak lazım. Bu süreci basınla birlikte daha iyi noktalara taşıyacağımıza inanıyorum.  Basın vatandaşla iletişimimiz anlamında çok önemli. Halkın da katkısı önemli. Bu açıdan mahallelere inmemizin nedeni buydu. Sadece mahalleyi ele almak yeterli değil. Isparta’nın sorunları nelerdir? Elimizin değdiği her noktaya ulaşmaya çalışacağız. Bu hemen bugünden yarına olmayabilir. Ama biz bir hedef koyduk. Burada en büyük desteği de valilikten ve belediye başkanlığından almamız lazım. Umut ediyorum ki her iki değerli yöneticimiz bu konuda samimiler. Aynı zamanda rektörümüzde bize destek veriyor. Diğer kurumların da gönlünün Isparta için attığını biliyoruz.

BİZE HER TÜRLÜ KONUDA ULAŞABİLİRLER

Halkımızdan bazı olumlu tepkiler alıyoruz. Tabi Isparta’yla ilgili şikayetler de alıyoruz. Önemli olan duyarlı olmaları ve bize her türlü konuda ulaşmalarıdır. Isparta’nın bugünü ve geleceğiyle ilgili bize hangi konularda bilgi verirlerse biz onu çözüm haritamız içerisine almaya hazırız.

ISPARTA’DA SİYASET ÜSTÜ BİR BİRLİKTELİK SAĞLAMAK LAZIM

AK Parti’nin ekonomi toplantısına katıldım. Orada öncelikler konuldu. 40-50 öncelikli konu belirlendi ve sonradan bu 10’a düşürüldü. O önemli bir değerlendirme. O yüzden İl Başkanı Sayın Osman Zabun’a teşekkür ediyoruz. Isparta’da siyaset üstü bir birliktelik sağlamak lazım. Burada muhakkak iktidar partisinin önemi arz eder. Onlar da Isparta için neler yapılabilir diye ortaya koymaya çalıştılar. Biz de bu konuda destek verdik.”