Yapı Kredi Yayınları’ndan Kaynak Yayınları’na, Alfa Yayınları’ndan Ephesus yayınlarına kadar yüzlerce yayınevi… Kahraman Tazeoğlu’ndan Saygı Öztürk’e, Doğu Perinçek’ten Canan Tan’a, Mustafa Balbay’dan İlber Ortaylı’ya kadar yüzlerce yazar Ispartalılarla buluşuyor.   Dün düzenlenen törenle kitapseverlere kapılarını açan 1. Isparta Kitap Fuarı 11 Mart tarihine kadar açık kalacak. 

Şehit cenazesi sebebiyle dar bir protokolle yapılan törene MHP Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ve çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Şehit Cenazesi sebebiyle törene katılamayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise törene katılanlara selam ve saygılarını bir mesajla iletti. 

2 MİLYON 560 BİN KİTAP VAR 

Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, yaptığı açılış konuşmasında “Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Değerli kitapseverler 2. kitap fuarımıza 121 adet yazar, 250 adet yayınevi katılıyor. 2 milyon 560 bin farklı kitap mevcut bu fuarda. Fuarımızın şehrimize, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

SANDIK ODAKLI DEĞİL ŞEHİR ODAKLI BELEDİYECİLİK 

Törende konuşan MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, “Güzel bir çalışmanın açılışında olmaktan mutluyuz. Hepimizin başı sağ olsun. Afrin harekatında şehitlerimiz var. Milletimize başsağlığı diliyorum. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız” dedi. Yalçın, “Geçen yıl küçük bir kıvılcım olarak kültürel gelişmişliğe fayda sağlamak adına bu çalışmayı Belediye Başkanımız başlattı. Vatandaşlarımız büyük ölçüde bizim tahminimizden kat kat fazlasıyla sahip çıktılar. Isparta’da hemşerilerimize bu hizmeti sunmak, Isparta’nın belediyecilik anlayışını gözler önüne seriyor. Sandık odaklı, şehir odaklı bir çalışma değil. Bu çalışmaya destek veren herkese de şükranlarımızı sunuyoruz. Osmaniye Milletvekilimize de çok teşekkür ediyorum, böyle anlamlı bir günde bizi yalnız bırakmadığı için” ifadelerini kullandı. 

ISPARTA’NIN MANEVİ HAVASI 

MHP Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy da yaptığı konuşmada, “Peygamber efendimizin remzi olan güller şehri Isparta da olmaktan gurur duyuyorum. Her şehrin sembolü vardır. Isparta’nın gülle anılıyor olması manevi bir mesajdır” dedi. Kent, kültür ve kitabın birbirini tamamlayan etkenler olduğunu kaydeden Ersoy, “Değerli kitapseverler, kent, kültür, kitap birbirini tamamlayan kavramlardır. Kentlilik kitap ve gelişmişlikle olur. Bir medeniyet şehri olan Isparta’nın yerel yönetimi bir insiyatif alarak kitapla şehri buluşturması kadar güzel bir şey olamaz” diye konuştu. 

ACI BİR GÜN ANLAMLI BİR ETKİNLİK 

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin selamlarını da ileten Ersoy, “Kalem, kitap ve kelam ehli Devlet Bahçeli Beyin kitap dolu sevgi ve muhabbetlerini iletiyorum” dedi. Şehit cenazesi dolayısıyla acı bir gün yaşadığını kaydeden Ersoy, “Acı bir gün, anlamlı bir etkinlik. 

Mürekkeple kanı bir arada karmış bir medeniyetin çocuklarıyız. Biz toprağa düşen kanla, kitabın maneviyatıyla coğrafyayı vatan yapmış bir milletin evlatlarıyız. Osmanlıyı Selçukluyu durdurmaya çalıştılar; Çanakkale olduk, 18 Mart olduk, Cumhuriyet olduk. Bugün, yarınlara onurlu ve şerefli bir millet bağımsız bir devlet bırakmak için emperyalist kuşatmalara karşı milli bir anlayışla mücadele veriyoruz” dedi. 

TSK BATAKLIĞI KURUTUYOR 

Konuşmasında Afrin Harekatına da değinen MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, “Liderimiz Alparslan Türkeş, sıklıkla diyordu ki, bataklık kurutulmadan sivri sineklerle mücadele edilmez. İşte şimdi Afrin’de bataklık kurutulmak üzere. Burhan gibi kardelen çiçeklerimiz ihanete karşı bağımsız bir devlet bırakmak için bir vazife yerine getiriyorlar. Cumhur ittifakı da bu milli ülküyü ortaya koymak kararlılığıyla ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu. 

Milletvekili Ersoy, kitap fuarının evlerde babalarla oğulların, kızların kitap okuduğu günlere vesile olmasını temenni ederek “Elimizdeki cep telefonlarından kurtulup, televizyonu kapatıp, babanın oğluyla kitap okuduğu bir ortama vesile olsun bu fuar” dedi. 

2. Isparta Kitap Fuarı 11 tarihine kadar hafta içi 10:00 – 19:00, hafta sonu ise 10:00 – 20:00 saatleri arası ziyaret edilebilecek. Fuar boyunca çeşitli yazarların imza günleri ve söyleşileri de olacak.