Isparta mevcut Organize Sanayi Bölgesinde yeterli alan olmaması, mania planı gibi engeller nedeniyle 2. OSB kuruluşunu tartışadursun, Burdur Gökçebağ...

Isparta mevcut Organize Sanayi Bölgesinde yeterli alan olmaması, mania planı gibi engeller nedeniyle 2. OSB kuruluşunu tartışadursun, Burdur Gökçebağ köyü sınırları içine 2. OSB kurulması için çalışmalara başladı ve Ülker’den günlük 500 ton çiğ süt işleme kapasitesine sahip yatırımı kaptı.

Süleyman Demirel Havalimanı yanında bulunan Organize Sanayi Bölgesinde parsellerin büyük bölümü kiralandı ve kalan parsellerde yatırım yapacak büyüklüğe sahip değil. Ayrıca OSB’nin havalimanı yanında yer alması ve mania planı nedeniyle genişlemesinin mümkün olmadığı dile getiriliyor. Hal böyle olunca Isparta 2. OSB taleplerini dillendirmeye başladı. Komşu ile Burdur ise yaklaşık iki yıl önce başladığı 2. OSB çalışmalarında yer belirleyerek kamulaştırma çalışmalarına başladı.

Burdur milletvekilleri ve bürokratları 2. OSB için Kalkınma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığından 5 milyon TL destek almayı da başardı. Burdur’da kurulacak 2. OSB için şimdiden Ülker yer aldı. 500 ton çiğ süt işleme kapasitesi olacak süt tesisinin sahasını incelemek için Yıldız Holding bünyesinde gıda sektöründe faaliyet gösteren Ülker Gıda CEO’su Mehmet Tütüncü hafta sonu Burdur’da incelemelerde bulundu.

DÜNYA DEVİ ÜLKER’DEN 2. OSB’YE YERİNDE İNCELEME

Yıldız Holding bünyesinde gıda sektöründe faaliyet gösteren Ülker Gıda CEO’su Mehmet Tütüncü, Burdur 2 OSB’ye kuracakları fabrika sahasında incelemelerde bulundu. Burdur-Ankara Karayolu üzeri Burdur Merkez Gökçebağ Köyü içerisinde kamulaştırma işlemlerine başlanılan 2. OSB ziyaretleri geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşti. Günlük 500 ton çiğ süt işleme kapasiteli, yüzlerce kişinin istihdam edilmesinin planlandığını fabrika sahasını yerinde görmek üzere ilimize gelen Ülker Gıda CEO’su Mehmet Tütüncü, yetkililerden bilgi aldı, karşılıklı görüş alış verişinde bulundu.