Isparta Belediyesi, Yeni Otogar Projesi’nin yapımı için 23 Aralık Cuma günü ihaleye çıkacak. Yeni Otogar ile birlikte Davraz Mahallesi’ndeki Köy Garajı’nın taşınıp, taşınmayacağı sorusu akıllara geldi. Belediye Başkanı Günaydın, bu sorunun yanıtını verdi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın yaklaşık 1,5 yıldır üzerinde çalıştığı Yeni Otogar Projesi’nde yapım ihalesi günü geldi, çattı. 35 Milyon TL’ye mal olması öngörülen projede Köy Garajı’na da yer verildi. ‘Köy Garajı’nın yeni alana taşınıp, taşınmayacağı’ yönündeki soruya Başkan Günaydın, “Şuanda taşınmasını düşünmüyoruz. Ama zaman içerisinde taşınması düşünülecektir. Köy garajı bölgesinde bir restorasyon yapılarak, oraya da yaşayan Türk çarşısı inşa edilebilir. Eğer bu yapılırsa o zaman köy garajı Yeni Otogar alanına taşınabilir. Şu aşamada yeni otogar projemizde köy garajına yer verilmiştir. Köylerden gelen vatandaşımız yeni otogarda inince oradan istediği şehre gidebilecektir. Başka şehirden gelince de otogarda inince istediği köye gidebilecektir” diyerek yanıt verdi.

Günümüz şartlarına cevap vermeyen ve şehrin göbeğinde kalan şehirlerarası otogar Çünür Mahallesi’ne yeniden inşa edilecek. Projenin maliyeti ise 35 Milyon TL olarak öngörülüyor. Projeye yaşam merkezi ve köy garajı da dahil edildi. Bu doğrultuda yeni otogar projesinin ihalesi 23 Aralık Cuma günü Encümen Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Çok sayıda markaların ve en güzel satışların olacağı kombin mağazaları yapılmıştır. Asma kat, yürüyen merdiven diye bir şey yok. 580 yılında yapılan İstanbul Kapalı Çarşısı halen dünyada birincidir. Onun için bizde 580 yıl da geçse değişmeyecek bir çarşı koyduk.

Projemiz 200 dönüm üzerine oturmaktadır. İçerisinde çok sentezler vardır. Hatta içerisinde 20 dönüme yakın gül bahçesi de var. 650 açık otoparkımız var.  Otopark alanında güller olacak. Oldukça estetik şekilde bir gül bahçesinin içerisinde 3-4 bin adet sarmaşık güller olacak. 650 de kapalı otoparkımız var. Toplamda 1300 otoparkımız olacak. Yeni otogarımız ilerleyen yıllarda şehrin merkezi konumuna geçecek. 92 metre uzunluğunda bir kulemiz var. Bu kule aynı zamanda düşey bir müze olacak. Isparta’yı bu projeyle kültürel bir şehir hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

KÖY GARAJI DA BU PROJEDE YER ALIYOR

Öte yandan Yeni Otogar Projesi’nde Köy Garajı’na da yer verildiğine değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Köy garajı bu projede yer almaktadır. Fakat şuanda taşınmasını düşünmüyoruz. Ama zaman içerisinde taşınması düşünülecektir. Köy garajı bölgesinde bir restorasyon yapılarak, oraya da yaşayan Türk çarşısı inşa edilebilir. Eğer bu yapılırsa o zaman köy garajı  yeni otogar alanına taşınabilir. Şu aşamada yeni otogar projemizde köy garajına yer verilmiştir. Köylerden gelen vatandaşımız yeni otogarda inince oradan istediği şehre gidebilecektir. Başka şehirden gelince de otogarda inince istediği köye gidebilecektir” dedi.