​İl Genel Meclisi yerel seçimler öncesinde sondan bir önceki toplantılarını geçen hafta içinde tamamladı.

Seçime iki ay kalmasına rağmen köylere ilişkin yatırımlar da tam gaz çalışmayı sürdüren İl Genel Meclisi Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca gönderilen 10 milyon TL ödeneği yapılacak işlerin önceliğine göre paylaştırdı. 
 
Mahalli İdareler Seçimlerine iki aydan az bir zaman kala İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi çalışmalarına devam ediyor. İl Özel İdaresi bütçesine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca Toplum Refahı Hizmetleri kaleminden Isparta’da ki köylere yapılacak yatırımlara 10 milyon TL ek ödenek gönderildi. Gönderilen ödenek İl Genel Meclisinde 2 milyon TL’si Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt kaplama çalışmalarına, bir 500 bin TL’si Merkez ve ilçe köylerinde otobüs durağı yapımı için, beş milyon 200 bin TL’si Gelendost ilçesi Madenli köyünde 954 Kw Güneş Enerji Santrali (GES) yapımı için; bir milyon 300 bin TL’si köylere kamelya yapımı için olmak üzere paylaştırıldı. 2018 mali yılından 2019 mali yılına devreden serbest nakitten bir milyon 380 bin TL’nin, 380 bin TL’si Davraz Turizm Merkezi Hizmet Birliğine, bir milyon TL ise mahalli idare birliklerine ayrıldı.  
 
 Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca YİKOB’lara ve il özel idarelerine aktarılmak üzere Toplum Refahı Hizmetleri kaleminden 10 milyon TL ödenek aktarıldı. Aktarılan ödenek İl Genel Meclisinin geçen hafta içinde yapılan toplantılarında öncelikli yatırımlara göre dağıtıldı. 10 milyon TL ödeneğin, 2 milyon TL’si Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt kaplama çalışmaları için ayrıldı.

TÜM KÖYLERE OTOBÜS DURAĞI VE KAMELYA YAPILACAK
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından Isparta İl Özel İdaresine gönderilen bir milyon 500 bin TL’si Merkez ve ilçe köylerinde otobüs durağı yapımı için, bir milyon 300 bin TL’si köylere kamelya yapımı için kullanılacak. Çalışma kapsamında İl Özel İdaresi tarafından Isparta merkez ve ilçe köylerin tamamına vatandaşların otobüs bekleyebilecekleri otobüs durakları ile her köyün meydanına kamelyalar yapılacak. 

ÖZEL İDARE GES KURUYOR
İl Genel Meclisi gelen ödenekten en büyük pay ise GES yapımına ayırdı. Ödeneğin 5 milyon 200 bin TL’si Gelendost ilçesi Madenli köyünde 954 Kw Güneş Enerji Santrali (GES) yapımı için ayrıldı. İl Özel İdaresi tarafından Gelendost Madenli köyündeki arazi üzerine yapılacak 954 Kw’lık lisansız Güneş Enerjisi Santrali İl Özel İdaresinin ihtiyaçlarında kullanılmanın yanın da Özel İdareye gelir kaynağı da olacak.

DAVRAZ’A 380 BİN TL EK ÖDENEK
Öte yandan 2018 mali yılından 2019 mali yılına devreden serbest nakitten Davraz Turizm Merkezi Hizmet Birliğine ödenecek birlik faaliyetlerine katılım payı giderinde sarf edilmek üzere 380 bin TL, İl Özel İdaresi Bütçesinden Köylere ve Köylere Hizmet Götürme Birliklerine Yapılacak Yardımlar bir milyon TL ek ödenek verilmesi kararlaştırıldı.