Isparta’da umreden dönenlerin karantina süreci devam ediyor.
 
Isparta’da umreden dönen ve korona virüsü sebebiyle 14 gün boyunca Isparta'da yerleştirildikleri yurtlarda gözlem altında tutulacak vatandaşların karantina süreci 5’inci gününde devam ediyor. Bilindiği gibi, 17 Mart Salı günü umreden dönen vatandaşlar Şehir Hastanesi yanındaki KYK yurtlarına götürülerek burada karantina altına alınmışlardı. Buradaki vatandaşlar gözetim altında takipleri de sürüyor. Yurtların çevresine gelen vatandaşların yakınlarına getirdikleri eşyalar da görevliler tarafından sahiplerine ulaştırılıyor.

VATANDAŞLAR UYGULAMADAN MEMNUN…
Karantinadaki yakınlarına ihtiyaçlarını getiren vatandaşlar, genelde KYK yurduna dezenfekte amaçlı kolonya, eldiven gibi malzemeler getiriyorlar. Durumdan memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar; “Karantina uygulaması iyi. Çevreye, insanlara hastalığın bulaşmaması için bir yerde iyi. Ama insanların içerisinde hastalık var mı, yok mu onu bilmiyoruz? Belki vardır, belki yoktur. İnsan kendinden emin olabilir, bilmiyoruz ama bu uygulama gayet güzel bir şey. Çünkü şu an Türkiye'ye baksak 670 falan vaka var hastalıktan dolayı. Bu uygulama gerçekten iyi" ifadelerini kullandılar.


MURAT HÜDAVENDİGAR YURDUNDA 14 GÜNLÜK KARANTİNA SÜRESİNİ GEÇİRİYORLAR
Umreden dönen vatandaşlar korona virüsü sebebiyle ilk etapta Isparta’nın yanı sıra Ankara ve Konya'da Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı çeşitli öğrenci yurtlarına yerleştirildi. Isparta’daki Murat Hüdavendigar Öğrenci Yurtları da umreden dönen vatandaşların 14 günlük karantina sürecini geçirmeleri için hazırlandı. Vatandaşlar gözlem sürelerine tamamlamayı beklerken, yakınları da onları yalnız bırakmıyor.

ONLARI GÜVENLİK GÜÇLELİR KORUYOR
Gözlem altındaki vatandaşların yakınları, karantinanın beşinci gününde soğuk havaya rağmen yurt çevresine gelerek ailelerinin ihtiyaçlarının giderilmesi için eşya getiriyor. Eşyalar, polislerin aracılığıyla güvenlik koridorundan geçirilerek görevliler tarafından karantina altındaki vatandaşlara veriliyor. Yurt çevresine gelenler, güvenlik tedbirlerinden dolayı akrabalarına uzaktan el sallayarak ve telefonla görüşerek iletişim kuruyor, neler yaşadıklarını anlamaya çalışıyor.