Isparta Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayında uzun yıllar bayram öncesi yöresel satış standları açarak şehrin ticaretine renk katan Isparta'da halen ticari faaliyetler gösteren Murtaz Uzuntaş isimli girişimci kendisine haksızlık yapıldığını iddia ederek şu sözleri dile getirdi;

''Öğrendiğime göre Isparta'da 17 gün sürecek Yöresel Ürünler Fuarı açılacakmış. Ben Isparta'da uzun yıllar AVM'ler yok iken bu fuarları yaparak geçicide olsa Isparta'ya AVM getirmiş ve Ispartalılara ucuz ekonomik yöresel ürünleri, giyisileri şenlik tadında yaşatmış biriyim. Ben her Yöresel Ürünler Fuarı yapmak için müracaat ettiğimde yaklaşık 10 yıldır olumsuz yanıt alıyorum. Ticaret Odası Başkanı ve Belediye Başkanı gerçekleştirdiğimiz yöresel etkinlikler şenliklerinin Isparta esnafına zarar verdiği gerekçesiyle tarafıma izin verilmiyor. Ticaret Odası Başkanıyla görüşüyorum, bu fuarlar esnafa zarar verir yerel esnaf tepki gösterir şeklinde cevap alıyorum.

Zaman zaman nedense bu tür etkinlikler benim haricimde yapılıyor, son yapılacak etkinliklerle ilgili yine görüştüğüm yetkililer yukarılardan böyle talimat geldiğini ima ediyorlar, ben yapınca esnaf zarar görüyorda başkaları yapınca bu esnaf zarar görmüyor mu? neden bana haksızlık yapılyor?

 Yetkililerden ricam Isparta dışından gelenlere yaptırılan bu etkinlikler sonrası hiçbir Isparta'lının bu işten ekmek yiyemeyeceğini görmeleridir. Biz bu etkinlikleri Is-pa olarak yetkililrin bu yanlış tutumları nedeniyle Isparta dışında yapmak zorunda bırakılıyorz. Bizede izin verseler biz özellikle Isparta esnafı olarak bu işi daha iyi yaptık yine yaparız. Yetkililerden rica ediyorum Ispartamızı ve buranın esnafını düşünsünler..