Isparta Belediye Meclisi son oturumunda Isparta'da yapılan otobüs biniş indirimi gündemdeydi.

Belediye Meclisi SS 18 Nolu Halk Otobüsleri Kooperatifinden 2019 yılı hat kira bedellerinin alınmaması ve abonman biniş ücretlerinin 1,85 liradan 1,6 liraya çekilmesine karşılık aradaki farkın Halk otobüsleri kooperatifine aylık 120 bin tl ödenerek kapatılması konusundaki Plan ve Bütçe komisyonu kararını kabul etti.

Belediye Meclisinin Şubat ayı toplantıları dun yapılan son toplantı ile tamamlandı. Meclis Salonunda Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Zıya Günaydın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı

KOMİSYON: "BU KONUDA YETKİ BELEDİYEMİZDE '
Gündemin birinci maddesinde yer alan. Belediyemize S S 18 Nolu Halk Otobüsler Kooperatifinin vermiş olduğu 22 Ocak 2019 lanhli dilekçesinde 2019 yılı Çalışma Bedellerinin alınmamasının görüşülmesi konusunda hakkında Plan ve Bülçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Ömer Tahir Gurakan tarafından okundu Söz konusu raporda. "5393 sayılı Belediye kanuna göre (Madde 14, IS, 67) toplu taşıma hizmetini yapmak veya yaplırmak belediyenin sorumluluğundadır. Kanun kapsamında taşımaların hizmet sürelerini, işletme planlarını, denetimi ve hat yapısı ile biniş ücretlerini belirleme hususları belediyelerin yetkisindedir.

Belediyeler bu hususta düzenleme yaparken kamu hizmeti ve sosyal belediyecilik bakışıyla  Çevre değerlerini  koruma   yolcu  konforu açısından araç donanımı, mevzuatın zorunlu kıldığı düzenlemeleri sağlama ve toplu ulaşımı kullanan vatandaşların kullanması için yeni otobüslerin kullandırılması ve bütçesini zorlamadan halkının toplu ulaşımdan yararlandırılması islediğindedir Fakat hizmet kalitesine yönelik bu düzenlemelerin ticari karşılığını sağlamak üzere bilet ücretlerinin belirlenmesinde serbest piyasa kuralları işlememektedir 8let ücretleri belediyemiz tarafından belirlenmekledir.

BİNİŞ ÜCRETLERİ VATANDAŞLARIMIZIN EKONOMİK DURUMUNA GÖRE BELİRLENİYOR"

Ulaşım her ne kadar kamu hizmeti ise de aynı zamanda bir yandan gelirleri diğer yandan giderleri olan b.-r tican faaliyettir İlimizde toplu taşıma  hizmeti belediyemiz araçları ile değil özel şahıslar tarafından kurulan kooperatif tarafından yapılmakladır.

Biniş ücretleri vatandaşlarımızın ekonomik yapısı dikkate alınarak belrlendlğındenooğu zaman gelrlenn giderleri karşılaması guç olmaktadır "

ABONMAN BİNİŞ ÜCRETLERİ 1.85TEN 160 A ÇEKİLECEK VE  KOOPERATİFE  AYLIK 120 BİN TL ÖDENECEK"

Gerekçe raporunda ayrıntılı olarak yer alan hususlar nedeniyle. 2019 yılı hat kira bedellerinin alınmaması ve abonman biniş ucreUermın 1,85 den  1 60 TL'ye çekilmesi, aradaki farka karşılık aylık 120 bin TL. S S 18 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifinden hizmet alınarak gelir desteği sağlanması komisyonumuzca kararlaştırılmıştır.

İş bu komisyon ve gerekçe raporu imza altına alınarak meclisimizin takdirine sunulmuştur'' denildi

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Belediye ve Meclis Başkanı Yusur Zıya Günaydın Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanarak meclise sunulan raporu meclis üyelerinin onayına sundu ve konu oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçti.

Demokrat Gazetesi