Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın 17 gruptaki meslek komiteleri üyelerine yönelik yaptığı toplantılardan bazen önemli kararlar çıkıyor. Bu zamana kadar 14 grupta toplantılar gerçekleştirip, üyelerinin sorunlarını ve çözüm Önerilerini dinleyen ITSO Yönetimi, gıda sektörüne ilişkin toplantıda önemli bir hareketin başlamasına vesile oldu.

KİPA, Migros gibi uluslar arası alışveriş merkezleri ile birçok ulusal marka zincirinin sokak aralarına dahi girmesi sonucu önemli bir iş kaybı yaşayan toptan gıda işletmecileri, ITSO'nun gıda sektörü meslek komitesi toplantısında çok önemli bir karar aldı. Büyük çaplı 10 toptancı güçlerini birleştirip KİPA, Migros tarzında büyük bir alışveriş merkezinin kurulmasına öncülük edecek.

TOPTANCILAR BİRLEŞİYOR

Geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan gıda sektörü meslek komitesi toplantısında, toptan gıda işletmecilerinin zor durumda olduğunu ve bu durumdan çıkış için güçbirliği yapılması fikri, ISPAŞ Gıda Sahiplerinden Sevdat Savlu tarafından ortaya atıldı.

ITSO yöneticileri ile sektör temsilcileri ve gıda toptancılar tarafından benimsenin bu fikrin geliştirilmesi ve hayat bulması için çalışmalara ve toplantılara başlanılması kararı alındı. Sedat Savlu, bu fikri ortaya atarken toptan gıda sektörünün çok zor günler geçirdiği, uluslar arası mağaza zincirlerinin İsparta'ya gelmesiyle bu alandaki iş potansiyelinin daraldığına dikkat çekti.

TOPOSMANOĞLÜ: YABANCI FİRMALAR ENGELLENMELİ

Gıda sektörü temsilcilerini ITSO Yönetim Kurulu'nda temsil eden Toposmanoğlu Gıda Sahibi Şükrü Top, Sedat Savlu tarafından ortaya atılan ve tüm toptancılar tarafından desteklenen büyük alışveriş merkezi fikrinin hayata geçmesi gerektiğini söyledi. Isparta^da ikinci bir KİPA, ikinci bir Migros oluşumunun hayata geçirilebileceğini kaydeden Top, "uluslar arası, yabancı firmaların İsparta'ya gelmesine karşı yerli bir hareketin başlaması için çok geç kalındı, üyelerimizle yaptığımız toplantıda bu hareketin zamanının geldiği görüldü.

Meslektaşımız Sedat Savlu'nun ortaya attığı bu fikir   ' herkesçe benimsendi. İsparta'da büyük çaplı 10 toptancı var. Bu firmalar bir araya gelirse 2.KİPA'yı rahatlıkla oluşturabilir. Böylece İsparta'nın parası İsparta'da kalır.

Toptancı arkadaşlarımızla önümüzdeki günlerde kahvaltılı bir toplantı yapıp, bu fikri tartışacağız. Yapabileceklerimizi konuşacağız. Böyle bir hareket sonucunda Isparta'ya yabancı marketlerin girişini engellemiş olacağız" diye konuştu.

Akdeniz