Meyve depolama tesisi yangında kül oldu

Isparta'nın Gelendost ilçesindeki meyve depolanan soğuk hava tesisi, yangında kullanılamaz hale geldi. Tesiste istifli kasalarca elma ve portakal da yangın nedeniyle telef oldu.

Gelendost'a bağlı Akmescit mevkisindeki özel bir firmaya ait soğuk hava depolama tesisinin makine dairesinde saat 01.30 sıralarında yangın çıktı. Tesisteki güvenlik görevlilerinin fark ettiği yangın için itfaiyeden yardım istendi. İhbar üzerine olay yerine Gelendost'un yanı sıra Yalvaç, Şarkikaraağaç, Eğirdir ve Isparta'dan itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Büyüyen yangın tüm tesisi sararken, gelen itfaiye ekipleri iş makinelerinin de yardımıyla alevlere müdahale etmeye çalıştı. İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alınabilen yangın tesiste büyük çapta maddi hasara neden olurken, kasalarla istiflenmiş elma ve portakallar da telef oldu. Söndürme çalışmalarına katılan ve yoğun dumandan etkilenen bazı itfaiye erlerine, olay yerindeki sağlık ekipleri müdahale etti.

Kaymakam Fatih Çevik ile İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Soner Topal da yangınla ilgili bilgi almak ve geçmiş olsun dileklerini iletmek için tesise geldi. Makine dairesindeki bir patlamanın sebep olduğu iddia edilen yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Kaynak: DHA