Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, tüm vatandaşların farklı emeller içinde olanlara karşı geçmişte olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik anlayışı içinde hareket etmesi gerektiğini bildirdi.

Ali Haydar Öner, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 89. yıl dönümünü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin 89 yıl önce ülkenin parçalanmasına ve esaret altına girmesine izin vermeyeceğini tüm dünyaya kanıtladığını belirtti. Türk ordusunun, bugün de ''ihanet odakları'' karşısında Misak-ı Milli sınırlarından vazgeçmesinin söz konusu olamayacağını kaydeden Öner, açıklamasında, ''Geçmişte nasıl etnik köken, dil ve din ayrımı olmadan tüm yurttaşlarımız birlik ve beraberlik anlayışı içinde, ulus olma bilinci ile hareket ettiyse, bugün de farklı emeller içinde olanlara karşı aynı anlayışla hareket etmelidir'' ifadelerine yer verdi.

Ülkeyi, etnik temel kökeninde ayrıştırmak isteyen anlayışa karşı, vatandaşların birlik ve beraberlik içinde kenetlenerek gurur dolu bir Zafer Bayramı geçirmesini dileyen Öner, Ramazan Bayramı'nın da huzurla geçmesini temenni etti.