Isparta'da seçilen AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, CHP Milletvekili Ali Haydar Öner ve MHP Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz'ın mazbataları verildi.

İl Seçim Kurulu Başkanı Gülsiye Karakurt, adliyede düzenlenen törende, AK Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ile Recep Özel'in mazbatasını AK Parti İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz ile Başkan Yardımcısı Osman Zabun'a, CHP Milletvekili Ali Haydar Öner ile MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz'ın mazbatasını da kendilerine verdi.

AK Parti Milletvekilleri Bilgiç'in mazbatasını alan Zabun, Isparta'da halkın tercihini AK Parti'den yana kullandığını ve tatsız olaylara meydan verilmeden seçim sürecinin atlatıldığını kaydetti. Vekillere çağrıda bulunan Zabun, ''Size düşen görev ülkeye hizmet etmektir. Muhalefet olmadan demokrasi olmaz. Demokrasiyi önemli kılan muhalefettir'' dedi.

MHP Milletvekili Korkmaz da mazbatasını alırken, demokratik seçim yarışında herkesin sözünü söylediğini ve milletin de AK Parti'yi iktidar, kendilerini de milletvekili görevi verdiğini kaydetti. Bu görevi hakkıyla yerine getirmek için çalışacağını söyleyen Korkmaz, artık rekabet değil, işbirliği içinde mücadele edeceklerini bildirdi.

CHP Milletvekili Öner ise mazbatasını alırken seçim boyunca kendisine yönelik karalama kampanyası yürütüldüğünü savundu. Zorlu bir yarışta mücadele ettiğini dile getiren Öner, seçim boyunca şahsi bilgilerinin yer aldığı bildiriler dağıtıldığını ve kötü amaçlar doğrultusunda kullanıldığını ileri sürdü. Ancak Ispartalıların teveccühünü alarak milletvekili olduğunu aktaran Öner, iktidara gelenlerin de her istediğini yapma gibi lüksleri olmadığını belirtti.

İktidarın hukuk devleti, yasalar, insan hakları, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü içerisinde ileriye taşıma yükümlülüğü bulunduğunu ifade eden Öner, ''Denetim partileri de her olumlu çabayı destek verecek her yanlışın karşısında durmayı görev bilecekler. Ben de Isparta milletvekili sıfatını bu yolda kullanacağım. Isparta ve ülkemiz adına her olumlu teşebbüs tarafımdan desteklenecek ama her yanlışın karşısında cesaretle durmaya devam edeceğim'' dedi.

AK Parti Milletvekili Recep Özel adına vekaleten mazbata alan AK Parti İl Başkanı Uğur Gökgöz de, seçim çalışmaları kapsamında Isparta'nın her yerini dolaştıklarını ve yaptıkları icraatleri anlattıklarını kaydetti. Halkın da AK Parti ile tekrar yola devam kararı aldığını ifade eden Gökgöz, milletin hissiyatını hissiyatları olarak kabul ettiklerini söyledi.

Gökgöz, Öner'in şahsi bilgilerin bildiri şeklinde dağıtıldığı iddiasına değineceği sırada CHP Milletvekili Öner araya girip, kendisinin meşru müdafaa hakkını kullandığını belirtti. Bunun üzerine Gökgöz, kendisinin Ali Haydar Öner'i dinlediğini ve Öner'in de kendisini dinlemesini istediğini kaydetti. Gökgöz, Ali Haydar Öner'in sert çıkışlarda bulunduğunu belirterek, ''Bunlar size yakışmadı'' dedi.

Öner ise şahsi bilgilerinin yer aldığı bildirileri dağıtmakla bir yere varılmayacağını söylediğini ifade etti. Bunun üzerine Gökgöz de, ''Kağıt dağıtan da dağıttıran da namerttir. Dağıtanlar gocunsun'' yanıtını verdi.

İl Seçim Kurulu Başkanı Karakurt araya girerek, tartışmanın büyümesini engelledi. Gökgöz, kürsüden inip dışarıya çıkınca Öner de, ''Sen niye üzerine alınıyorsun, yarası olan gocunur'' diye konuştu.

CHP Isparta İl Başkanı Yusuf Erdoğan da mazbata töreni sonrası yaptığı açıklamada, AK Parti İl Başkanı Gökgöz'ün birilerinin avukatlığını yapmasına gerek olmadığını belirterek, Gökgöz'den Isparta'da ne gibi hizmetler yapacaklarını dinlemek istediklerini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Uğur Gökgöz ise CHP Milletvekili Ali Haydar Öner'e tepki gösterdi. Gökgöz, ''Milletvekili oldu ama hırçınlığından vazgeçmedi. Mazbata törenini bile sabote etti. Hırçın davranışları burada yer buldu. Ben teşekkür edecekken, Ali Haydar Bey 'kağıt dağıttılar' dedi. Dağıtan da dağıttı diyen de namerttir.

Öner'in hırçınlığına anlamak mümkün değil. Kendisini milletin sağduyusuna bırakıyorum'' diye konuştu.