İstanbul Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Isparta'ya atanan Muhammet Öztürk, Isparta'nın eğitimde fiziki altyapısını büyük ölçüde tamamlamış bir il olduğunu belirterek, "Bugüne kadar arkadaşlarımızın gerçekten çok iyi çalışmışlar. Eğitim kalitesi belli bir seviyeye gelmiş dedi.


Bundan sonraki stratejilerinin nitel yönden eğitimi en yüksek seviyeye çıkarmak olduğunu belirten Öztürk, “İlin eğitiminin kalite yönünden en yüksek seviye çıkarmak için çalışacağız.Bir de sosyal dokuyu güçlendirecek çalışmalar yapılacak. Zaten siz sosyal dokuyu güçlendirirseniz eğitimin kendiliğinden birinci ayağı olan aileyi güçlendirmiş olursunuz.

İşte stratejik planda bunu revize ettik. Hemen harekete geçiyoruz” diye konuştu. Eğitimin üç ayağı olduğunu ve bu alanlara göre çalışma yapılacağını ileten Öztürk, “Okullarda fiziksel alan halledilmiş. Ancak öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin motivasyona ihtiyacı var.Öğretmenlerimiz SDÜ ile yapılacak olan işbirliği protokolüyle kendi branşlarında hizmet içi eğitimden geçirilerek güçlendirilecek. Öğretmenlerimize verilen değeri ve önemi hissettirerek motivasyonlarının artırılması sağlanacak” dedi

Aileye yönelik çalışmalara ağırlık verileceğini kaydeden Öztürk, “Aile ziyaretlerinden tutun öğrencilerle birlikte etkinlik çalışmalarına katılmaya kadar hem çocukların suça yönelmelerini engelleyecek çalışma yapılacak, hem aile eğitimiyle sosyal doku güçlendirilecek. Toplumların en küçük yapı taşı insandır.

Toplumun duvarının ustası da öğretmendir. Dolayısıyla öğretmen insanın yetiştiği her yerde var. Öğretmenin olduğu eğitim eğitimin olduğu her yerde Milli Eğitim teşkilatı var. Her alanda kaliteli sürdürülebilir anlık değil devamlılığı olan çalışmalar yapılacak. Bunları stratejik plana yerleştirdik. Zaman içinde çalışmalarımızı sizlerde göreceksiniz” dedi.

Isparta’nın eğitim öğretime aşarı duyarlı bir il olduğunu gördüğünü ifade eden Öztürk, “Bu bizim için avantaj. Çalışmalarımızda çok iyi sonuçları alacağımızı şimdiden görüyorum. Bu bizim için çok önemli” diye konuştu.